News

Zeci de profesori din Arad au renunţat să se mai vaccineze. Au fost reprogramaţi fără a fi înştiinţaţi

10.03.2021 | 18:30
Zeci de profesori din Arad au renuntat sa se mai vaccineze Au fost reprogramati fara a fi instiintati
ADVERTISEMENT

Zeci de profesori din Arad au renunțat la vaccinare. Anunțul a fost făcut de Sindicatul Democratic din Învăţământ (SDI) Arad.

Cadrele didactice din județ sunt nemulţumite că au fost reprogramate fără acordul lor pentru alte zile şi pentru administrarea altui ser decât cel ales.

ADVERTISEMENT

“Zeci de profesori, membri de sindicat, sunt foarte supăraţi pentru faptul că nu au acces la vaccinul Pfizer BioNTech pentru care s-au programat şi că urmează sa fie vaccinaţi cu AstraZeneca”, a transmis SDI Arad, potrivit Agerpres.

Zeci de profesori din Arad au renunțat să se mai vaccineze. ”Sunt foarte supăraţi că nu au acces la vaccinul Pfizer”

”Unii au fost anunţaţi cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramaţi pentru o dată ulterioară, alţii s-au prezentat la data programată în centrul de vaccinare, dar spre uimirea lor li s-a spus că nu pot fi vaccinaţi din cauză că au fost reprogramaţi, fără acordul lor, într-un alt centru de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Prin reprogramare au constatat că rapelul este la începutul lunii mai, ceea ce denotă faptul că, deşi erau programaţi pentru vaccinare cu Pfizer BioNTech, vaccinul pe care îl vor primi este AstraZeneca. Din cauza reprogramării, mulţi colegi, membri de sindicat, au renunţat la vaccinare”, arată SDI Arad.

“Salariaţii din învăţământul preuniversitar fac parte dintr-un domeniu prioritar de activitate”

Sindicatul atrage atenția că prevenirea şi combaterea riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ar trebui să reprezinte o atenţie sporită din partea autorităţilor, într-cât profesorii reprezintă un domeniu prioritar de activate.

ADVERTISEMENT

“Nu putem fi de acord cu acest tratament inechitabil faţă de salariaţii din educaţie, având în vedere gradul mare de risc la care sunt supuşi atât ei, cât şi elevii de la clasele la care predau.

Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă educaţia mai este cu adevărat domeniu prioritar, iar profesia de dascăl mai este respectată de către autorităţi”, se mai menţionează în comunicat.

ADVERTISEMENT

De la debutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 1.212.502 de persoane, iar 6.161 au avut reacții adverse. 940.582 – au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer, 193.608 au primit serul AstraZeneca, iar 78.312 au fost vaccinați cu Moderna.

ADVERTISEMENT