News

Zeci de turiști români au rămas blocați pe aeroportul din Dortmund. Zborul le-a fost amânat de mai multe ori fără nicio explicație

Zeci de pasageri au rămas blocați pe aeroportul din Dortmund, după ce zborul spre Cluj-Napoca le-a fost amânat de mai multe ori fără o explicație oficială.
06.07.2024 | 15:25
Zeci de turisti romani au ramas blocati pe aeroportul din Dortmund Zborul lea fost amanat de mai multe ori fara nicio explicatie
Zeci de turiști români au rămas blocați pe aeroportul din Dortmund. Zborul le-a fost amânat de mai multe ori fără nicio explicație. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Haosul din cauza Wizz Air nu este o noutate, însă de data această zeci de oameni se revoltă pentru că zborul din Dortmund spre Cluj-Napoca a fost anulat de mai multe ori, fără nicio explicație. Oamenii ar fi trebuit să ajungă aseară la Cluj-Napoca din Dortmund, însă cursa le-a fost anulată în ultima secundă. Li s-a comunicat că zborul a fost amânat pentru a doua zi la 10, însă nici acum situația nu a fost remediată.

Zeci de turiști români au rămas blocați pe aeroportul din Dortmund

”Zborul Dortmund – Cluj-Napoca este iar amânat. Ar fi trebuit aseară la ora 20:30 să zburăm, ulterior l-au amânat încă o oră și pe urmă au anulat de tot. Ne-au cazat la Hotel pe toți pasagerii și au zis că la 10:00 e zborul, acum iar anulat la 11:30 ce se întâmplă oare??? Nimeni nu zice nimic, nu te întreabă dacă au mâncat oamenii, sunt copii mulți, avionul era plin. E ceva cu aeronava la Cluj oare?”, a explicat un pasager pentru Știri de Cluj.

ADVERTISEMENT

Zborurile dinspre Dortmund, dar și altele, ar fi anulate fără motiv, consecutiv, iar nimeni nu știe ce se întâmplă. ”Eu mâine am parastas după tatăl meu. Nimeni nu vine sa zică nimic”, a explicat pasagerul. Cei de la BoardingPass cred că scuzele invocate de directorul Aeroportului, David Ciceo, nu ar fi cele adevărate pentru anularea acestor zboruri.

David Ciceo vorbea despre condiții meteo nefavorabile și lipsa de personal, însă în realitatea Wizz Air ar avea probleme cu mai multe avioane, care s-au stricat. ”Zborurile Wizz Air de la și spre Aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca sunt afectate de anulări și întârzieri în aceste zile din cauza faptului că două avioane de tip Airbus A320 din flota companiei aeriene low-cost au probleme tehnice.

ADVERTISEMENT

Pentru a acoperi temporar capacitatea de transport lipsă cauzată de indisponibilitatea celor două avioane, Wizz Air a închiriat pe termen scurt un Boeing 737-800NG de la compania lituaniană GetJet Airlines”, explică BoardingPass. Pasagerii cursei Dortmund-Cluj reușiseră aseară să se urce în avion, însă au fost dați jos fără motiv și duși la hotel.

Zborul a fost deja întârziat de două ori, iar mulți dintre pasageri sunt la capătul răbdării, mai ales că sunt însoțiți de copii. Un prim motiv invocat de Wizz Air ar fi ”spațiul aerian aglomerat”. ”O închis avionul și trebuie să așteptăm încă o oră, cică e foarte aglomerat pe sus. Trebuie să așteptăm încă o oră în avion. Nu-mi vine să cred”, s-a plâns un pasager.

ADVERTISEMENT

Ce pot face pasagerii când un zbor li se anulează fără motiv și cum pot cere despăgubiri

Situația de pe aeroportul din Dortmund sau Cluj-Napoca nu este o noutate în această vară, în condițiile în care mii de zboruri au fost anulate sau amânate din cauza caniculei. Turiștii își ratează vacanțele tocmai pentru că zeci de zboruri sunt întârziate zilnic, atât la Sosiri cât și la Plecări. Companiile aeriene se plâng că au mari bătăi de cap din cauza caniculei.

Cristi Pitulice, consultant în turism, a încercat să explice această situație: ”Avem aceste restricții cu pistele, condițiile din aeroporturi generate de încălzirea globală. Liniile aeriene au zborurile împinse la capacitate maximă. Dacă avem o avarie sau avion la sol, nu poate fi foarte repede înlocuit și va trebui să așteptăm o perioadă de timp. În general, e bine să plecăm dimineața.

ADVERTISEMENT

Avem toată ziua la dispoziție și dacă avem întârziere să recuperăm și să ne reorganizăm, să aplicăm, să luăm bilet pentru alt zbor”. Totuși, călătorii trebuie să știe că au drepturi. ”E important ca pasagerii să știe că în astfel de situații au drepturi. Ca să le fie respectate, trebuie să rămână în posesia documentelor de călătorie.

Când se întorc, e important să aibă bani în posesie, pentru că s-ar putea să-și asigure cazare, masă, transport. Să știe că întârzierea mai mare de trei ore la aterizare generează compensații de 250 euro, pot ajunge la 600 euro. Sunt în plus față de rambursările de cheltuieli pe care pasagerii le au din cauza acestor anulări”, explică Ramona Colea, reprezentant al unei agenții privind drepturile pasagerilor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis...
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo până în 4 august
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu...
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu ce argumente
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!