News

Zeci de turiști români și bulgari testați pozitiv la COVID-19. Toți au trecut pe la punctul de frontieră Promachonas din Grecia

10.07.2020 | 17:15
Zeci de turisti romani si bulgari testati pozitiv la COVID19 Toti au trecut pe la punctul de frontiera Promachonas din Grecia
ADVERTISEMENT

Zeci de turiști români și bulgari au fost  testați pozitiv la COVID-19. Mai exact, vorbim despre aproximativ 30 de persoane care au trecut pe la punctul de frontieră Promachonas, de la graniţa bulgaro-elenă, în ultimele 24 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile elene au confirmat cazurile, însă nu au precizat, până în prezent, numărul de situații în funcţie de cetăţenie.

ADVERTISEMENT

Al doilea test al românului din insula Thassos confirmat cu noul coronavirus a ieşit negativ. El urmează să revină în scurt timp în România.

Mai mulți români testați pozitiv la COVID-19 într-o vamă din Grecia

Vă readucem aminte că Grecia a impus măsuri dure în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, în urma unei creşteri a infecţiilor în rândul turiştilor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria Promachonas, în nordul ţării.

ADVERTISEMENT

Astfel, este necesar ca turiştii să prezinte un test ”negativ” de covid-19 înainte să intre în ţară. Călătorii care intră în Grecia din motive ”neesenţiale” – adică turiştii – sunt obligaţi să prezinte un test negativ de covid-19 la Vamă la Promachonas, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas.

Este obligatoriu ca acest test să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Această măsură urmează să intre în vigoare de marţi, 14 iulie, la ora locală 6.00 (şi ora României).

ADVERTISEMENT

De asemenea, călătorii au obligaţia să completeze un ”Formular de localizarea pasagerilor” (PLF) cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Peste 300 de controale sunt programate în weekend în restaurante, baruri şi hoteluri în ţară, a anunţat el. Aceste controale vizează să verifice respectarea protocoalelor împotriva covid-19.

ADVERTISEMENT

Grecia a înregistrat o creştere a infecţiilor cu noul coronavirus de la începutul săptămânii – majoritatea cazurilor fiind turişti care au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei Promachonas.

Potrivit televiziunii elene de stat ERT, la Promachonas circulă zvonuri cu privire la închiderea frontierei. ”Acest lucru nu este adevărat”, a subliniat reporterul.

 

 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”