News

Zelenski, despre încălcarea promisiunilor de pace de către Rusia: “Vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru”

Volodimir Zelenski a declarat că, în cazul în care Rusia își va încălca promisiunile de pace, ucrainenii vor lupta pentru fiecare metru din pământul lor
31.03.2022 | 07:04
Zelenski despre incalcarea promisiunilor de pace de catre Rusia Vom lupta pentru fiecare metru din pamantul nostru
ADVERTISEMENT

Negocierile de pace cu Rusia continuă. Cu toate acestea, Volodimir Zelenski are îndoieli cu privire la intențiile lui Vladimir Putin și spune că, în cazul în care armata rusă își va încălca promisiunile, ucrainenii vor lupta pentru fiecare metru din pământul lor.

Mesaj al lui Zelenski despre negocierile de pace cu Rusia

Într-un nou mesaj video postat pe pagina sa oficială de Facebook, Volodimir Zelenski a vorbit despre negocierile cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Deși acestea continuă, președintele Ucrainei are o doză de scepticism în ceea ce-l privește pe Vladimir Putin.

În ciuda promisiunilor, Rusia nu și-a retras complet trupele, motiv pentru care liderul ucrainean pune la îndoială sinceritatea Rusiei.

ADVERTISEMENT

“Pentru moment sunt doar vorbe, nimic concret”, este mesajul lui Volodimir Zelenski, postat pe rețelele sociale.

Totuși, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski, Ihor Zhovkva, a precizat că delegaţia rusă a ascultat pentru prima oară ce a avut de comunicat partea ucraineană, menționând că acesta “este un progres, cu siguranță”.

ADVERTISEMENT

Zelenski spune că Ucraina va lupta în continuare

Președintele Ucrainei a mai specificat că militarii se pregătesc pentru posibile atacuri rusești în Donbas.

Acesta a precizat că, în cazul în care Rusia își încalcă promisiunile, ucrainenii vor continua să lupte pentru țara lor.

ADVERTISEMENT

“Noi nu renunţăm la nimic. Şi vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru, pentru fiecare dintre oamenii noştri”, a mai transmis Volodimir Zelenski.

Zelenski, conversație de o oră la telefon cu Joe Biden

Într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Twitter, Volodimir Zelenski a mai spus că a purtat discuții la telefon cu președintele Statelor Unite ale Americii timp de o oră.

Acesta a declarat faptul că au făcut o evaluare comună a situației de pe câmpul de luptă și de la masa negocierilor.

De asemenea, cei doi șefi de stat au vorbit despre sprijinul defensiv specific, despre un nou pachet de sancțiuni consolidate, dar și despre primirea de ajutor macrofinanciar și umanitar.

ADVERTISEMENT