News

Zelenski are o propunere de ultimă oră pentru soldații ruși: ”Dacă vă predați, vă vom trata cum trebuie. Rusia a pierdut mai mulți militari decât în Cecenia”. Update

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o nouă ieșire publică. Liderul de la Kiev a avut și un mesaj către soldații ruși, cărora le-a cerut să se predea pentru a avea parte de un tratament decent.
15.03.2022 | 10:18
Zelenski are o propunere de ultima ora pentru soldatii rusi Daca va predati va vom trata cum trebuie Rusia a pierdut mai multi militari decat in Cecenia Update
ADVERTISEMENT
15-03-2022
08:19

Zelenski: Rusia a pierdut în Ucraina mai mulți militari decât în Cecenia

Într-un nou mesaj video transmis marţi, Volodimir Zelenski anunță că forțele invadatoare ale Rusiei au înregistrat pierderi uriașe pe frontul de luptă din Ucraina.

”Armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie sângeroase care au durat ani de zile în Cecenia”, a dezvăluit liderul de la Kiev.

Zelenski a mai informat că armata țării sale ”provoacă pierderi devastatoare” forțelor ruse.

”În curând, numărul elicopterelor ruse doborâte va ajunge la sute de unităţi. Au pierdut deja 80 de avioane de luptă, sute de tancuri, mii de alte echipamente”, a mai susținut președintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a lăudat din nou modul în care armata Ucrainei luptă pentru apărarea patriei și a avut un mesaj pentru soldații din armata Rusiei.

Volodimir Zelenski, către soldații ruși: ”Vă oferim șansa de a trăi. Dacă vă predați, vă vom trata așa cum trebuie”

Președintele ucrainean s-a adresat, în noaptea de luni spre marți, soldaților ruși, în special recruților. Zelenski le-a spus că dacă se vor preda vor fi tratați cu decență, nu cum sunt tratați în propria armată.

ADVERTISEMENT

”Vreau să le spun ceva soldaţilor ruşi. Celor care deja sunt pe pământul nostru. Şi care urmează să fie trimişi să lupte împotriva noastră.

Recruţi ruşi! Ascultaţi-mă cu atenţie. Ofiţeri ruşi! Aţi înţeles deja totul. Nu o să luaţi nimic din Ucraina. O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, vă ofer o opţiune. În numele poporului ucrainean, vă dau o şansă. Şansa de a supravieţui. Dacă vă predaţi forţelor noastre, vă vom trata aşa cum trebuie trataţi oamenii. Ca oameni, cu decenţă.

Într-un fel în care nu aţi fost trataţi în armata voastră. Şi într-un fel în care armata voastră nu îi tratează pe ai noştri. Alegeţi!”, a spus liderul ucrainean.

ADVERTISEMENT


În weekendul trecut, Zelenski a spus că mii de soldați ruși fie au fost capturați, fie s-au predat forțelor ucrainene.

Președintele Ucrainei a mai spus că este recunoscător pentru rușii care au continuat să lupte împotriva dezinformării rusești despre război.

ADVERTISEMENT

Acesta a ținut să o remarce pe femeia care a intrat la o transmisie în direct a unei televiziuni de știri de stat ruse, luni seara.

”Celor cărora nu le este frică să protesteze, atâta timp cât țara voastră nu s-a izolat complet de întreaga lume, transformându-se într-o Coreea de Nord, vă spun: trebuie să luptați. Să nu vă pierdeți speranța”, a mai afirmat Zelenski.

Zelenski spune că negocierile dintre Ucraina și Rusia vor continua

Președintele ucrainean a mai declarat că negocierile cu Rusia vor continua și marți.

”Delegația noastră a avut discuții foarte bune în aceste zile cu partea rusă. Dar să vedem cum evoluează lucrurile. Negocierile vor continua și marți”, a spus liderul de la Kiev.

ADVERTISEMENT