Sport

Zelijko Bubanja, cel mai longeviv stranier din baschetul românesc, are coronavirus: „Eu și soția luptăm pentru viața noastră”

03.04.2020 | 13:50
Zelijko Bubanja cel mai longeviv stranier din baschetul romanesc are coronavirus Eu si sotia luptam pentru viata noastra
ADVERTISEMENT

Zelijko Bubanja este cel mai longeviv stranier din baschetul românesc, iar din păcate, el împreună cu soția sa au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Zelijko Bubanja are coronavirus

Epidemia de coronavirus face ravagii și în rândul sportivilor, iar Zelijko Bubanja, cel mai longeviv stranieri din istoria baschetului românesc, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, împreună cu soția sa.

ADVERTISEMENT

„Momentele în care vorbim sunt momente în care mii de oameni luptă cu infecția. Da, și eu și soția suntem bolnavi de COVID-19. Și luptăm pentru viața noastră”, a declarat Zelijko pentru libertatea.ro.

Bubanja a jucat 15 sezoane în campionatul României

Zelijko Bubanja a jucat timp de 15 sezoane în campionatul României și a fost cel mai bun marcator din campionat în 2001, cu o medie de 23,6 puncte pe meci.

ADVERTISEMENT

Un alt caz al unui sportiv infectat cu coronavirus s-a petrecut în România. Miroslav Giuchici, fostul atacant al lui Poli Timișoara, se declară dezamăgit de felul în sistemul sanitar își desfășoară activitatea, mai ales după ce Matea, fiul său, împreună cu nora sa au făcut testul de coronavirus în urmă cu trei zile, dar nu au primit încă rezultatul.

Între timp, „Mima” Giuchici se află în autoizolare la domiciliu, în timp ce fiul și nora sa așteaptă rezultatele testului: „Nora mea lucrează la primărie din Sacoșu Turcesc. E de șase zile la spital.

ADVERTISEMENT

De câteva zile, a mers și fiul meu la ea la spital. Cred că a rămas acolo, bănuiesc că i-au făcut și lui testul. Nimeni nu ne spune nimic!”.

Miroslav Giuchici a continuat și a menționat că regretă faptul că nu a cerut cetățenia sârbă, fiind asprus dezamăgit de situația sitemului sanitar din România: „Noi stăm acasă, locuim toți în aceeași casă, avem trei nivele.

ADVERTISEMENT

Acum trei zile au venit să ne testeze pe toți, în costumele acelea ca de cosmonauți. Ne-au luat testul din gât, dar nu am primit rezultatele.

Noi nu avem simptome. Nora mea tușea, dar așa, o dată, de două ori pe zi. Fiul meu m-a sunat să mă întrebe dacă au venit să ne testeze”.

„Îmi pare rău că nu am cerut cetățenie sârbă, voiam de mai mult de un an. Aș fi mers acolo acum. Frontiera s-a închis chiar în fața mea. Eu merg săptămânal la cumpărături în Serbia, trec pe la Foeni – Jasa Tomic”, a mai spus Miroslav Giuchici.

ADVERTISEMENT