Fotbal intern

Zero barat! Prestație lamentabilă a tricolorilor în Norvegia – România 4-0. Notele după umilința de la Oslo

11.10.2020 | 20:58
Zero barat Prestatie lamentabila a tricolorilor in Norvegia  Romania 40 Notele dupa umilinta de la Oslo
ADVERTISEMENT

Este o săptămână neagră pentru naționala României. După ce tricolorii au pierdut în Islanda orice șansă de calificare la Euro 2021, elevii lui Mirel Rădoi au suferit o corecție serioasă în Liga Națiunilor din partea Norvegiei, scor 0-4.

Ratarea calificării din Islanda le-a turnat plumb în picioare jucătorilor lui Mirel Rădoi, care au făcut un meci și mai slab! ca în Islanda. În confruntarea cu Norvegia nu am avut niciun orizont, iar jucătorii României erau de la început năuciți, incapabili să lege două pase.

ADVERTISEMENT

Norvegia, care teoretic trebuia să fie și ea afectată după ce a pierdut barajul cu Serbia, ne-a umilit. Erling Haaland a fost vârful de lance de care ne temeam și care a marcat un hattrick în poarta lui Tătărușanu.

Zero barat! Tătărușanu, omul care a evitat un scor de tenis în Norvegia – România 4-0

Dacă nu era “Tătă” în poartă, probabil scorul era mai mare. Portarul naționalei noastre a apărat de două ori în situație 1 la 1 cu Haaland, plus o șansă a lui Elyounoussi. În rest, jucătorii care au intrat azi nu meritau să poarte tricoul naționalei.

ADVERTISEMENT

Singurul cu notă de trecere de la noi din echipă în afară de Tătărușanu a fost Răzvan Marin. Deși a avut puține realizări, a fost singurul care a dus de câteva ori mingea în ofensivă și a fost cel mai solid mijlocaș de la ai noștri.

Doar doi jucători cu notă de trecere!

Notele “tricolorilor” după meciul Norvegia – România 4-0:

Ciprian Tătărușanu – 6 – N-a putut închide la timp în fața lui Haaland, care a înscris pe sub brațul portarului. A salvat la ocazia lui Elyounoussi și a apărat 1 la 1 cu Haaland în minutul 25. În a doua repriză a mai limitat proporțiile scorului și a scos din nou 1 la 1 cu Haaland, plus alte câteva intervenții salutare.

ADVERTISEMENT

Cristi Manea – 3 – Ezitant în start de meci, părea că și-a pierdut busola. A fost bulevard pe partea dreaptă pentru nordici, de unde au plecat primele două goluri.

Andrei Burcă – 3 – Foarte lent la faza primului gol, marcat de Haaland.  A fost ridiculizat de același Haaland în minutul 25, însă norvegianul a tras în portar. Atacantul Borussiei Dortmund l-a ținut la respect. Indiferent cât de mult s-a zbătut, Burcă a fost surclasat de atacantul norvegian.

ADVERTISEMENT

Alin Toșca – 3 – Aerian. Nu s-a remarcat prin intervenții la atacurile nordicilor. Tocmai din cauza acestui haos defensiv, norvegienii au creat panică la fiecare urcare în atac.

Nicușor Bancu – 4 – A avut câteva intervenții salutare, însă la golul doi l-a pierdut pe Sorloth. Pe fază ofensivă a avut câteva centrări bune, dar care nu au putut fi reluate spre poartă de Ianis sau Pușcaș.

Alexandru Cicâldău – 4 – A început curajos, cu două șuturi periculoase în primele 10 minute. S-a stins pe parcurs după ce nordicii au preluat controlul.

Alexandru Crețu – 3 – Aport defensiv foarte modest, aport ofensiv zero. S-a văzut puțin în joc, foarte stângaci. A părut în plus.

Răzvan Marin – 5 – A încercat câteva incursiuni și pase în adâncime. A fost cel mai solid om de la mijloc, chiar dacă realizările au lipsit.

Gabi Iancu – 4 – Inexistent în prima parte, și-a mai revenit după pauză când a fost mai activ pe fază ofensivă. A avut două șanse bune, dar șuturile sale au fost slabe.

George Pușcaș – 4-  Blocat bine de apărătorii adverși, nu a avut prea multe șanse. S-a implicat puțin în joc.

Ianis Hagi – 4 – A fost unul dintre cei mai activi tricolori, dar a greșit mult. Nu i-a ieșit nicio acțiune. A fost schimbat în minutul 64.

Au intrat pe parcurs:

Alex Mitriță (min. 64) – 4 – Responsabil cu floricelele în rarele momente în care a avut balonul. A fost ieșit complet din joc de când a intrat. Ineficient, fără niciun fel de aport după ce a intrat pe teren.

Claudiu Keșeru (min. 64) – 4 – Nu a avut șanse de gol. A încercat să iasă la joc, însă au fost rare acțiunile ofensive ale echipei. A scos o lovitură liberă periculoasă în minutul 90.

Nicu Stanciu (min. 75) – 4 – A bătut neinspirat o lovitură liberă după ce a intrat. Nu s-a văzut până la final.

Alex Maxim (min. 75) – 4 – Nu a avut prea multe de făcut în ultimul sfert de oră în care rezultatul era consfințit.

Denis Alibec (min. 90+1) – A jucat prea puțin să se remarce


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,75 este cota pentru „1 solist” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT