Sporturi

Zhang, declaraţii superbe despre Simona Halep pentru FANATIK: “Te uiți în ochii ei și vezi ce persoană bună e. Și noi, în China, am avea nevoie de asemenea exemple”

09.07.2019 | 21:16
Zhang declaratii superbe despre Simona Halep pentru FANATIK Te uiti in ochii ei si vezi ce persoana buna e Si noi in China am avea nevoie de asemenea exemple

Simona Halep a învins-o în două seturi pe Shuai Zhang, scor 7-6, 6-1, și s-a calificat în semifinale la Wimbledon, acolo unde o va întâlni pe Elina Svitolina. La finalul partidei, chinezoaica a avut o serie de declarații incredibile la adresa Simonei. 

Zhang, declaraţii superbe despre Simona Halep

Zhang a lăudat-o pe Halep pentru calitățile sale umane, spunând că și China are nevoie de un exemplu ca ea. Shuai a fost cel mai mult impresionată de modul în care Simona s-a luptat pentru țara sa la FED Cup în acest an. La final, Zhang a răspuns întrebărilor FANATIK şi i-a transmis lui Halep că își dorește ca ea să triumfe la Wimbledon.

„Îmi place mult de Halep, nu pentru cum joacă, ci pentru că este o persoană bună. Te uiți în ochii ei și vezi ce persoană bună e. Chiar și atunci când am câștigat eu, am învins-o de două ori, dar tot a reacționat pozitiv față de mine. E numărul 1, dar mereu încearcă să ajute România cumva, de aceea joacă și la dublu. Chiar dacă e foarte obosită, cu un meci lung jucat, niciodată nu abandonează la dublu. Mulți jucători fac asta pentru a evita oboseala. Încearcă mereu să ajute România, să-și ajute colegii.

E un fel de erou în România. Are toată țara în spatele ei, nu? Asta pentru că a făcut tot ce a stat în putință ca să câștige FED Cup, deși echipa a pierdut. De aceea o respect enorm. Avem nevoie de exemple ca ea și în China.

Îi doresc să câștige turneul pentru că este jucătoarea care îmi place cel mai mult din circuit. ” – a spus Shuai Zhang la conferința de presă.

Simona Halep poate ajunge în cea de-a treia sa finală din 2019, după cele pierdute la Doha și la Madrid. Sportiva noastră nu a urcat niciodată mai sus de semifinale la Wimbledon de-a lungul timpului.