Sport

Zheng Qinwen i-a luat un set liderului mondial Iga Swiatek, dar a fost eliminată în optimi la Roland Garros. Ce a scos-o din joc pe sportiva din China

Duelul dintre Zheng Qinwen și Iga Swiatek, din optimile de finală de la Roland Garros a avut o derulare spectaculoasă în primul set. Asiatica părea capabilă să de-a o nouă lovitură, dar durerile au scos-o din joc.
31.05.2022 | 10:05
Zheng Qinwen ia luat un set liderului mondial Iga Swiatek dar a fost eliminata in optimi la Roland Garros Ce a scoso din joc pe sportiva din China
Zheng Qinwen i-a luat un set liderului mondial Iga Swiatek, în optimile de finală de la Roland Garros, apoi a fost răpusă de dureri. Sursa foto: Reuters
ADVERTISEMENT

Sportiva din China Zheng Qinwen a fost surpriza plăcută a turneului de la Roland Garros. Le-a eliminat, printre altele, pe Simona Halep și Alize Cornet și i-a luat un set liderului mondial Iga Swiatek. Drumul ei s-a oprit în optimi din cauza durerilor abdominale.

Zheng Qinwen: ”Am dureri mari în prima zi”

În vârstă de 19 ani, Zheng Qinwen a avut evoluții spectaculoase la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

În turul 2 a trecut de Simona Halep 2-6, 6-2, 6-1, iar în turul 3 a învins-o pe Alize Cornet 6-0, 3-0, sportiva din franța abandonând în setul al doilea.

Și în optimi chinezoaica a jucat curajos și a câștigat primul set în duelul cu numărul 1 mondial Iga Swiatek (7-6). A urmat o cădere inexplicabilă a asiaticei care a cedat următoarele două seturi la zero și la 2.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă, însă, Zheng Qinwen a lămurit misterul jocului extrem de slab și ultimele două seturi. Pe lângă unele probleme la picior, crampele menstruale au fost insuportabile.

”Piciorul m-a durut tare, dar a fost ușor în comparație cu durerile abdominale. Sunt doar chestii de fete. Am dureri foarte mari în prima zi.

ADVERTISEMENT

Mi-aș dori să pot fi un bărbat pe teren, dar nu pot în acel moment… Uneori chiar îmi doresc să pot fi bărbat, ca să nu trebuiască să sufăr din cauza asta, dar nu pot să lupt împotriva naturii”, a explicat a 74-a jucătoare a lumii.

Zheng Qinwen vrea revanșa cu Iga Swiatek

Chinezoaica de 19 ani simte că este într-un moment foarte bun al carierei și promite să-și ia revanșa în fața polonezei Iga Swiatek pe care speră să o reîntâlnească în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu iau în considerare această zi sunt mulțumită de performanța mea de la Roland Garros. Am jucat împotriva numărului 1 mondial și mi-a plăcut, m-am simțit foarte bine pe teren, până la un moment dat.  

Dacă nu aveam aceste dureri cred că aș fi putut să fac mai mult, să alerg mai bine și să lovesc mai tare, să depun mai mult efort pe teren. Vreau doar ca data viitoare când joc împotriva ei, să fiu într-o formă perfectă”, a mai spus Zheng.

ADVERTISEMENT