Premier League

Zi cu ghinion? Manchester City va afla pe 13 iulie dacă va juca în Champions League

01.07.2020 | 14:35
Zi cu ghinion Manchester City va afla pe 13 iulie daca va juca in Champions League
ADVERTISEMENT

Manchester City a fost suspendată din cupele europene pe timp de doi ani și obligată la plata unei sume de 30 milioane euro pentru nerespectarea în mai multe rânduri a regulamentului de fair-play financiar.

Este o teribilă lovitură primită de clubul patronat de un consorțiu din Qatar, care poate avea consecințe uriașe în plan financiar, cu mult mai mari decât criza financiară a cluburilor provocată de pandemia de COVID 19.

ADVERTISEMENT

Manchester City a plecat imediat cu jalba în proțap la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, singurul în măsură să anuleze sau să valideze decizia forului european. Dacă TAS va menține sancțiunea, City nu va mai mai avea unde să conteste, pentru că nu are dreptul să susțină cauza într-o instanță civilă.

Manchester City va vedea dacă 13 iulie va fi cu noroc sau cu ghinion

Inițial, se știa că  verdictul TAS se va da pe data de 10 iulie, însă de la Lausanne a venit vestea că data va fi modificată pentru 13 iulie, întrucât pe 10 iulie au loc tragerile la sorți pentru viitoarea ediție a cupelor europene.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola și-ar fi dorit ca răspunsul să fie primit pe 10, pentru ca echipa sa, în cazul unuia pozitiv, să se bucure de faptul că va juca în continuare în cea mai prestigioasă și mai bănoasă întrecere intercluburi din Europa.

Vecinii de la United și Wolverhampton ar putea profita

Cu ochii ațintiți spre Lausanne vor sta și cei de la Manchester United, vecinii și rivalii „cetățenilor”, dar și „lupii” de la Wolverhampton, pentru că United și Wolves au același număr de puncte, ocupând la diferență de golaveraj, în această ordine, locurile 5 și 6, iar în cazul menținerii sancțiunii lui City locul 5 din Premier League va lua locul trupei lui Pep Guardiola în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Cei de la United sunt chiar optimiști în acest sens, fiind convinși că TAS nu poate anula decizia UEFA și moralul jucătorilor lui Ole Gunnar Solskjaer este foarte ridicat, dovadă și prestațiile constant optime.

Efect dezastruos pentru club dacă suspendarea va fi menținută

Guardiola știe că menținerea deciziei UEFA poate însema un aspect negativ și în privința păstrării unor jucători în lot sau a alegerii unor fotbaliști de top de a semna cu alte echipe puternice, sigure de locurile lor în Champions League.

ADVERTISEMENT

Efectul ar fi cu adevărat dezastruos pentru City și durata de remediere ar fi greu de stabilit, pentru că totul depinde de prezența sau absența echipei de la masa bogaților Europei.

ADVERTISEMENT