Zi de vis pentru Reza Ghoochannejhad, iranianul venit de 13 zile la Zwolle: 4 goluri din postura de rezervă, un record in Eredivisie

SPECIAL FANATIK
Adrian Baciu   
în Fotbal international
15/09/2019, 18:07
Zi de vis pentru Reza Ghoochannejhad, iranianul venit de 13 zile la Zwolle: 4 goluri din postura de rezervă, un record in Eredivisie SPECIAL FANATIK
Reza Ghoochannejhad, debut de vis la Zwolle: 4 goluri din postura de rezervă, un record in Eredivisie

Data de 15 septembrie 2019 va fi una pe care jucătorul iranian Reza Ghoochannejhad nu o va uita niciodată. Aflat la meciul de debut în Eredivisie pentru cei de la Zwolle, vârful de 31 de ani a marcat 4 goluri din postura de rezervă, performanță unică în Olanda.

Reza Ghoochannejhad, debut de vis la Zwolle: 4 goluri din postura de rezervă, un record in Eredivisie

Cariera lui Reza Ghoochannejhad în Eredivisie a început în urmă cu 13 zile. Exact în ultima zi de mercato din Olanda, iranianul a semnat un contract cu echipa de primă ligă Zwolle. Duminică, Ghoochannejhad a jucat primul meci pentru noua sa echipă. Introdus pe terenul în minutul 55 al meciului cu Waalwijk, iranianul a fost omul renașterii echipei sale. Între minutele 60 și 88, atacantul de 31 de ani și-a trecut numele de patru ori pe lista marcatorilor.

S-a terminat Zwolle – Waalwijk 6-2, iar cele 28 de minute de aur ale lui Reza Ghoochannejhad intră în istoria Eredivisie. Acesta devine primul jucător din istoria Olandei care, din postura de rezervă, înscrie de patru ori. După meci, Ghoochannejhad s-a declarat foarte fericit de debutul său: ”Este un debut de vis. Am vrut doar să intru pe teren și să îmi ajut echipa să revină. Am marcat patru goluri până la urmă. Cred că publicul s-a bucurat.”, a spus eroul lui Zwolle pentru Fox Sports.

VIDEO CU GOLURILE MARCATE DE GHOOCHANNEJHAD

 

Reza Ghoochannejhad, un globetrotter cu o interesantă poveste de viață
Reza Ghoochannejhad, un globetrotter cu o interesantă poveste de viață. Sursa foto: hepta.ro

Reza Ghoochannejhad, un globetrotter cu o interesantă poveste de viață

La 31 de ani ai săi, Reza Ghoochannejhad este un fotbalist care a colindat aproape întreg globul pământesc. Născut în Iran, Reza a emigrat în Olanda la o vârstă fragedă, iar acolo s-a dezvoltat fotbalistic. Chiar a jucat pentru reprezentativele Under 16, Under 17, Under 18 și Under 19 ale batavilor. Apoi, pasul către seniori l-a făcut pentru țara în care s-a născut. Fostul antrenor al Realului, Carlos Queiroz, i-a oferit lui Ghoochannejhad șansa debutului la națională.

  • 44 de selecții și 17 goluri marcate are Reza Ghoochannejhad pentru Iran
  • La Cupa Mondială din 2014 a marcat singurul gol al Iranului (1-3 cu Bosnia)

Din punct de vedere al echipelor de club, Reza Ghoochannejhad are un CV impresionant. În perioada 2009-2019 a jucat în șapte țări: Olanda, Belgia, Anglia, Kuweit, Qatar, Cipru și Australia. Cele mai importante grupări pe la care a trecut au fost Heereenven, Standard Liege, Charlton și APOEL Nicosia.

Închide ×