Fotbal intern

Scene halucinante la Dinamo! Pablo Cortacero a mai băgat trei spanioli în CA! Cornel Țălnar, zburat. Exclusiv

Scene halucinante la Dinamo Pablo Cortacero a mai bagat trei spanioli in CA Cornel Talnar zburat Exclusiv
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero a preluat controlul la Dinamo. În cele două Adunări Generale ale Acționarilor, s-a decis majorarea de capital cu 5 milioane de euro și s-a schimbat componența Consiliului de Administrație, din care fac parte acum patru spanioli și trei români. 


UPDATE, 21 decembrie, ora 15:27. Au fost scene halucinante la Dinamo. FANATIK vă prezintă detalii incredibile de la Adunările Generale ale Acționarilor. Este corect la plural pentru că au fost două.

ADVERTISEMENT

Prima, ordinară în care s-au bifat punctele de pe ordinea de zi în care s-a vorbit despre majorarea de capital, de plata salariilor, etc. și a doua, convocată de Pablo Cortacero, în care s-a aprobat mărirea numărului de membri din Consiliul de Administrație de la 5 la 7.

Pablo Cortacero, fiind acționar majoritar, a putut să facă acest lucru unilateral și a decis să mărească numărul de membri ai CA de la 5 la 7 și i-a numit pe Rufo Collado, Alex Couto și încă un iberic în Consiliu.

ADVERTISEMENT

Faza amuzantă a fost că numele celui de-al treilea spaniol inclus în Consiliu nu a fost știut nici de Cortacero. Din informațiile noastre, ibericul a trebuit să se uite pe telefon pentru a-și reaminti numele celui pe care urma să îl numească în consiliu. În schimb, a fost zburat Cornel Țălnar din CA. În ultima vreme fostul antrenor dinamovist a fost vehement la adresa lui Cortacero și asta l-a costat postul.

Din informațiile noastre, Pablo Cortacero stă până miercuri în România și a convenit să se întâlnească în cursul serii de luni cu liderii DDB. Următoarea Adunare Generală ale Acționarilor este programată pe 11 ianuarie, însă până atunci este imperativ să intre banii pentru a plăti salariile fotbaliștilor. În caz contrar mulți dintre ei nici nu se vor mai prezenta la reunirea programată pe 3 ianuarie.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 decembrie, ora 15:11 / Din informațiile FANATIK, în Consiliul de Administrație s-a aprobat mărirea numărului de membri de la 5 la 7. Astfel, Pablo Cortacero ar urma să mai aducă alți trei membri în cadrul CA, iar asta ar face ca ibericii să aibă majoritate: 4 la 3.


UPDATE, 21 decembrie, ora 14:30 / S-a încheiat ședința Consiliului de Admininstrație de la Dinamo. Până la urmă, membrii CA au decis mărirea capitalului social cu 5 milioane de euro, prin mărirea numărului de acțiuni.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Pablo Cortacero a fost alături de Dorin Șerdean la întâlnire, românul fiind numit secretar de ședință. Omul de afaceri iberic a promis că vor intra 1,5 milioane de euro în club până la sfârșitul anului din care să se plătească salarii și cheltuieli imediate, astfel încât jucătorii să nu își depună memorii.

Pablo Cortacero și-a manifestat dorința de a schimba componența Consiliului de Administrație, astfel încât numărul membrilor să crească de la 5 la 7. Un român ar urma să sară din schemă și ar intra alți 3 spanioli.

FANATIK a aflat că pentru data de 11 ianuarie s-a convocat o nouă Adunare Generală a Acționarilor. Până atunci, toată lumea așteaptă banii promiși de Cortacero. Au fost prezenți: Pablo Cortacero cu Dorin Șerdean, din partea DDB Elyass Bucurică și Nicu Tararache, Marius Bacria din partea lui Nicolae Badea și un avocat care l-a reprezentat pe Cornel Dinu.


UPDATE, 21 decembrie, ora 11:16 / Directorul de marketing al clubului Dinamo București, Radu Birlică, a anunțat că Pablo Cortacero a ajuns în România, iar ședința Consiliului de Administrație în care se preconizează majorarea capitalului social se va ține conform programării.

”Din ce am auzit, am înțeles că ședința se ține și că Pablo Cortacero ar fi venit în România, dar nu știu nici eu 100%, pentru că nu am detalii. Nu am auzit despre niște bani intrați în conturile clubului, știu doar de ședința asta care e foarte importantă pentru majorarea capitalului. Auzeam toți dacă intrau bani în cont.

E foarte greu. Eu sunt în discuții cu foarte multă lume, dar având în vedere incertitudinea asta, toată lumea așteaptă. Mi-au spus ‘Hai să vedem ce se reglează și din ianuarie reluăm discuțiile’. Dinamo este atractivă din punct de vedere al publicității, însă situația nu mi-a dat voie să accesez fonduri de la companii.

Domnul Badea a plătit toate cheltuielile aferetnte ultimelor două meciuri din finalul anului. E un contract ok pentru noi în perioada asta în care nu am avut niciun ban. Gestul dumnealui e de mare laudă, vă spun sincer că ne era greu să facem rost de bani în perioada asta. Eu am învățat că în fotbal ce e astăzi rău mâine poate să fie bine, dar și invers”, a declarat Birlică la emisiunea Pro Sport Live.

Întrebat dacă va mai continua la Dinamo în cazul în care lucrurile nu se vor îmbunătăți, Radu Birlică a dat de înțeles că se gândește să plece: ”Vă dați seama că toată luea trebuie să trăiască, indiferent cum”.


Știre inițială, 21 decembrie, ora 09:52

Pablo Cortacero a anunțat din Spania, în urmă cu o lună, că nu are de gând să renunțe, ba mai mult, are de gând să crească capitalul social al clubului cu 5 milioane de euro, prin emiterea de noi acțiuni.

Însă, planul ibericului a fost dejucat de membrii Consiliului de Administrație de la club. La ultima ședință, Cortacero și-a pierdut funcția de președinte al CA, în locul său fiind numit Constantin Eftimescu, cu mandat temporar.

“Ziua Z” la Dinamo! Se decide viitorul clubului

Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan, Cornel Țălnar, Pablo Cortacero și Cornel Dinu sunt cei cinci membri din Consiliul de Administrație al lui Dinamo. Tot la ultima ședință a CA, ibericul Alex Couto a fost îndepărtat de la club.

Rămâne de văzut dacă ședința de pe 21 decembrie va fi și ultima cu Pablo Cortacero în cadrul clubului Dinamo. Ibericul a investit inițial 550.000 de euro la club, însă din luna septembrie nu a mai adus niciun ban.

Obiectivul fanilor-acționari: eliminarea lui Pablo Cortacero!

De patru luni, ibericul a avut doar promisiuni în timp ce clubul continua să se scufunde rapid din punct de vedere financiar. Suporterii dinamoviști din programul DDB au fost singurii care au băgat bani în club, dar cheltuielile uriașe asumate de spanioli și contractele de zeci de mii de euro pe lună ale fotbaliștilor aduși în vară nu au putut fi plătite.

Cu datorii care se acumulează rapid și ajung la valori de milioane de euro, Dinamo se află foarte aproape de faliment. Primul obiectiv al fanilor din programul DDB este să scape de patronul spaniol care a băgat clubul într-o “gaură neagră”.

Patronul spaniol nu se lasă și vrea să majoreze capitalul social cu 5 milioane de euro!

Chiar dacă situația este critică din punct de vedere financiar la Dinamo și nu a adus un ban de patru luni în club, Pablo Cortacero nu se lasă și vrea să facă o majorare de capital de 5 milioane de euro prin emiterea de noi acțiuni, în ședința de pe 21 decembrie.

Ionel Dănciulescu a fost una dintre primele “victime” ale administrației spaniole. Fostul fotbalist a fost înlăturat imediat după ce Pablo Cortacero a cumpărat clubul Dinamo, în locul său fiind numit Rufo Collado:

„Nu m-am gândit niciodată că vom ajunge într-o asemenea situație. Îmi e greu să cred când se vorbește de mărirea de capital. El nu e în stare să plătească un salariu.

Dănciulescu: “Sunt jucători care au venit pe un comision de 40.000 de euro pe an”

Ei renunță la 2-3 salarii. Marea majoritate a contractelor sunt înregistrate prin firma domnului Melero. Sunt jucători care au venit pe un comision de 40.000 de euro pe an. Acești bani trebuie să îi plătești. El l-a păcălit pe Cosmin, care a venit pe baza acestei cunoștințe a lui.

Cred că acești indivizi din Spania care ne dădeau lecții de comportament să nu fie împinși de către cineva. A apărut un anumit domn Săpașu, care a spus «noi am intermediat această afacere.» Ce spune acest lucru?

Îți pui anumite întrebări legate de această tranzacție. E clar că sunt anumite neconcordanțe. Cineva va trebui să plătească.

Echipa are o soluție de salvare. Depinde de întâlnirea de mâine cu Cortacero. Va avea loc. N-am auzit de Șerdean înainte. Au venit cu o echipă nouă, oamenii lor. Spaniolii nu mă cunoșteau pe mine. Vom afla tot ceea ce s-a întâmplat în această afacere”, a declarat Ionel Dănciulescu, pentru Realitatea Sportivă.

Cortacero, mesaj în noiembrie: “A fost făcută o primă plată pentru salarii şi furnizori”

În luna noiembrie, Pablo Cortacero transmitea unul dintre ultimele mesaje prin care anunța plata salariilor restante și majorarea capitalului social al clubului cu 5 milioane de euro. Însă, niciun ban nu a intrat în club de atunci:

“Vreau să transmit mai întâi scuze sincere pentru situaţia în care se află Dinamo în acest moment. Întârzierea plăţilor şi gestionarea deficitară a acestei societăţi au făcut ca incertitudinea să se instaleze în rândul suporterilor şi în cadrul clubului.

Prin acest comunicat, vreau să transmit linişte şi să precizez că astăzi a fost făcută o primă plată pentru salarii şi furnizori, banii urmând să intre în conturile clubului la începutul săptămânii viitoare.

S-a procedat la convocarea membrilor Consiliului de Administraţie pentru majorarea capitalului social al clubului cu suma de 5 milioane de euro. Sunt conştient de dificultăţile în care se află clubul în această perioadă, dar le transmit tuturor fanilor un mesaj de angajament faţă de Dinamo. Sunt implicat total în acest proiect, nu am avut şi nu am intenţia de a-l abandona!”, a fost mesajul lui Cortacero, publicat în mod oficial de club.

  • 550.000 de euro sunt banii băgați de Cortacero la Dinamo
  • 35.000 de euro lunar câștigă Aleix Garcia, cel mai bine plătit jucător din Liga 1
ADVERTISEMENT