News

Rezultatele probei scrise de la concursul de Titularizare 2023. Aproape jumătate dintre candidaţi au luat note peste 7. Update

Marţi, 18 iulie, au fost anunțate rezultatele probei scrise de la concursul de Titularizare. Peste 30.000 de candidați au participat la această probă de angajare.
18.07.2023 | 11:15
Rezultatele probei scrise de la concursul de Titularizare 2023 Aproape jumatate dintre candidati au luat note peste 7 Update
Zi decisivă pentru mii de dascăli. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT
18-07-2023
08:22

Rezultatele concursului de titularizare

Ministerul Educației a publicat rezultatele la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, desfășurată pe 12 iulie 2023.

Conform rezultatelor 48% dintre candidați au obținut note peste 7, procentul fiind aproximativ la același nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%) și superior cu peste 4% față de rezultatele consemnate în anul 2021 (44,47%).

Totodată, rata notelor între 5 și 7, care le permite concurenţilor să obţină un post de suplinitor, este în creștere comparativ cu anul trecut, 33,45% față de 32,91%.

“Din promoția curentă, 44,99% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), procent relativ apropiat de nivelul înregistrat în anul anterior (45,83%) și superior celui din anul 2021 (40,63%)”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

127 de candidați au obținut nota 10 (146 în anul 2022 și 130 în anul 2021), iar 11.321 de candidați au obținut note între 7 și 9,99. Pe de altă parte, 26 de candidați au fost eliminați din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Contestațiile pot fi depuse marţi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate miercuri, 26 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă, iar pentru angajarea pe post de suplinitor candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5.

Rezultatele probei scrise de la concursul de Titularizare în Învățământ 2023 vor fi făcute publice azi, 18 iulie, în conformitate cu calendarului oficial. Săptămâna trecută,  aproape 32.000 de candidați au participat la această probă importantă de angajare, care are o semnificație deosebită în acest an, întrucât inspecțiile de clasă nu au mai avut loc.

Profesorii află rezultatele la Titularizare 2023

Ministerul Educației a anunțat că un număr de 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată  (5.945 în mediul urban și 1.342 în mediul rural) sunt disponibile în acest an.

ADVERTISEMENT

Pentru a deveni titulari și a fi angajați pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată suplinire, nota minimă acceptată este cinci.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Educației, înainte de afișarea rezultatelor, peste 2.600 de candidați și-au retras participarea la concurs după ce au văzut subiectele, în timp ce 26 de persoane au fost eliminate din cauza fraudelor sau a tentativelor de fraudă. Rata de participare la concurs a depășit 83%.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să conteste rezultatele pot depune actele necesare la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice, în conformitate cu instrucțiunile comunicate public.

Când vor fi afișate rezultatele finale

Termenele limită pentru depunerea contestațiilor sunt următoarele: marți, 18 iulie, până la ora 21:00 și miercuri, 19 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate miercuri, 26 iulie,  la sediile inspectoratelor școlare județene și pe edu.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit calendarului oficial, în perioada  27 – 28 iulie vor avea loc ședințele publice de repartizare. Procedura va fi desfășurată de reprezentanții inspectoratelor școlare. Candidații vor fi repartizați pe posturile didactice de predare vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Ministеrul Еducаțiеi а аdus mоdificări lа mеtоdоlоgiа pеntru mоbilitаtеа prоfеsоrilоr, cu о lună înаintе dе dеsfășurаrеа prоbеi scrisе lа cоncursul dе Titularizаrе 2023.

ADVERTISEMENT

Аcеаstă schimbаrе a intеrvеnit cа urmаrе а аdоptării unеi оrdоnаnțе dе urgеnță dе cătrе Guvеrn, cаrе а stаbilit că lа cоncursul nаțiоnаl dе Titulаrizаrе din аcеst аn vа fi susținută dоаr prоbа scrisă, fără inspеcțiа lа clаsă. Rеzultаtеlе оbținutе lа prоbеlе prаcticе și оrаle  fiind publicаtе, marți, 4 iulie.

 

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de...
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de doar 1.000 de euro
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
O salată fabuloasă. Seamănă cu cea de boeuf
O salată fabuloasă. Seamănă cu cea de boeuf
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română