News

Zi decisivă pentru preotul Visarion Alexa. La Tribunalul București se decide dacă va fi arestat

Acuzat de agresiune sexuală, preotul Visarion Alexa așteaptă luni decizia judecătorilor de la Tribunalul București, care vor anunța dacă va fi arestat sau nu.
26.09.2022 | 08:53
Zi decisiva pentru preotul Visarion Alexa La Tribunalul Bucuresti se decide daca va fi arestat
ADVERTISEMENT

Visarion Alexa a fost plasat în control judiciar în urma unei decizii luate la Judecătoria Sectorului 6, dar preotul vrea ridicarea măsurii. De cealaltă parte, procurorii au cerut arestarea acestuia.

Visarion Alexa poate fi arestat luni

În acest context, la Tribunalul București vor fi judecate atât contestaţia preotului, cât şi cererea procurorilor, conform adevarul.ro. În acest context, reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor au transmis că preotul nu mai poate oficia slujbe religioase.

ADVERTISEMENT

De asemenea, lui i-a fost retrasă funcția de paroh. În plus, Visarion Alexa este obligat să își informeze constant superiorii cu privire la evoluția cercetărilor judiciare.

Astfel, în funcție de sentință, Arhiepiscopia Bucureștilor va decide care sunt sancțiunile suplimentare pe care le va suporta preotul acuzat de agresiune sexuală.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, reprezentanții Comisiei de disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștilor i-au solicitat preotului o declarație despre scandalul în care a fost implicat. Visarion Alexa este implicat și într-un alt caz controversat în care este vorba despre o minoră.

Reacția Arhiepiscopiei Bucureștilor

Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

ADVERTISEMENT

Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel”, s-a arătat în comunicatul de presă remis de Arhiepiscopia Bucureștilor.

Amintim că Visarion Alexa a fost reținut de polițiști și plasat sub control judiciar la data de 17 septembrie 2022. La această situație s-a ajuns după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual de preot în timpul unei spovedanii.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor oferite de anchetatori, incidentul s-a întâmplat spre finalul lunii aprilie. Profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, preotul și-a mângâiat victima pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă.

Totodată, i-a atins sânii, a pipăit-o în zona organelor genitale, după care a prins mâna femeii și a îndreptat-o în zona penisului. Toate acestea s-au întâmplat în timp ce preotul și femeia care venise la spovedit se aflau în altarul de vară al unei biserici din Bucureşti.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi...
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge...
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge în România! Cum uită că a fost umilit în Ploieşti
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la...
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la liceul dorit