News

Zi decisivă pentru preotul Visarion Alexa. La Tribunalul București se decide dacă va fi arestat

Acuzat de agresiune sexuală, preotul Visarion Alexa așteaptă luni decizia judecătorilor de la Tribunalul București, care vor anunța dacă va fi arestat sau nu.
26.09.2022 | 08:53
Zi decisiva pentru preotul Visarion Alexa La Tribunalul Bucuresti se decide daca va fi arestat
ADVERTISEMENT

Visarion Alexa a fost plasat în control judiciar în urma unei decizii luate la Judecătoria Sectorului 6, dar preotul vrea ridicarea măsurii. De cealaltă parte, procurorii au cerut arestarea acestuia.

Visarion Alexa poate fi arestat luni

În acest context, la Tribunalul București vor fi judecate atât contestaţia preotului, cât şi cererea procurorilor, conform adevarul.ro. În acest context, reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor au transmis că preotul nu mai poate oficia slujbe religioase.

ADVERTISEMENT

De asemenea, lui i-a fost retrasă funcția de paroh. În plus, Visarion Alexa este obligat să își informeze constant superiorii cu privire la evoluția cercetărilor judiciare.

Astfel, în funcție de sentință, Arhiepiscopia Bucureștilor va decide care sunt sancțiunile suplimentare pe care le va suporta preotul acuzat de agresiune sexuală.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, reprezentanții Comisiei de disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștilor i-au solicitat preotului o declarație despre scandalul în care a fost implicat. Visarion Alexa este implicat și într-un alt caz controversat în care este vorba despre o minoră.

Reacția Arhiepiscopiei Bucureștilor

Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

ADVERTISEMENT

Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel”, s-a arătat în comunicatul de presă remis de Arhiepiscopia Bucureștilor.

Amintim că Visarion Alexa a fost reținut de polițiști și plasat sub control judiciar la data de 17 septembrie 2022. La această situație s-a ajuns după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual de preot în timpul unei spovedanii.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor oferite de anchetatori, incidentul s-a întâmplat spre finalul lunii aprilie. Profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, preotul și-a mângâiat victima pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă.

Totodată, i-a atins sânii, a pipăit-o în zona organelor genitale, după care a prins mâna femeii și a îndreptat-o în zona penisului. Toate acestea s-au întâmplat în timp ce preotul și femeia care venise la spovedit se aflau în altarul de vară al unei biserici din Bucureşti.

ADVERTISEMENT