Sport

Zi decisivă pentru viitorul lui Manchester United? La miezul nopții expiră termenul limită pentru ultima rundă de oferte de cumpărare a clubului

Astăzi, la ora 22 în Anglia (miezul nopții la noi), expiră termenul pentru a treia rundă de oferte pentru vânzarea clubului Manchester United.
28.04.2023 | 13:00
Zi decisiva pentru viitorul lui Manchester United La miezul noptii expira termenul limita pentru ultima runda de oferte de cumparare a clubului
Astăzi este ultimul termen pentru ofertele de cumpărare a clubului Manchester United.
ADVERTISEMENT

Atunci când familia Glazer a anunțat că este dispusă să cedeze clubul, fanii lui Manchester United și-au frecat mâinile fericiți. Numai că tranzacția s-a transformat într-o veritabilă saga. Căci săptămânile s-au scurs fără ca să existe o finalitate. Să se schimbe lucrurile astăzi, zi în care este termenul limită pentru a treia rundă de oferte?

Astăzi este ultimul termen pentru ofertele de cumpărare a clubului Manchester United

După ce familia Glazer a anunțat că este dispusă să vândă Manchester United, nu au lipsit ofertele. Este adevărat, nu toate suficient de serioase pentru a avea și finalitate.

ADVERTISEMENT

La acest capitol, desigur, vorbim despre anunțul lui Elon Musk, unul mai degrabă menit a stârni vâlvă. Ori despre propunerea finlandezului Thomas Zilliacus. Care le-a propus fanilor un parteneriat, fără însă a-i convinge fie și pe aceștia. Ca să nu mai vorbim despre americanii care dețin clubul.

În cele din urmă au rămas în cursă Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om de afaceri britanic, și șeicul Jassim bin Hamad Al Thani, președintele Qatar Islamic Bank. Însă, până acum, în cele două runde de oferte, propunerile lor au fost respinse.

ADVERTISEMENT

Astăzi este însă termenul limită pentru cea de-a treia. Iar ofertele finale sunt așteptate la Raine Group, banca însărcinată să administreze vânzarea, până la ora 22 locală. Miezul nopții la noi.

Ulterior, în prima parte a săptămânii viitoare ar urma să fie anunțat verdictul. Și, potrivit presei engleze, dacă familia Glazer nu este mulțumită de propuneri, ar urma să se îndrepte către alte variante. Cea mai plauzibilă fiind aceea de a ceda doar un pachet minoritar, având deja o propunere, în acest sens, de la un fond de investiții din SUA.

ADVERTISEMENT

The Guardian scrie însă că șeicul Jassim bin Hamad Al Thani este convins că nu o să se ajungă la acest lucru. Și că va izbuti să-i determine pe actualii proprietari să-i cedeze clubul. Aceasta pentru că a plusat, anunțând că pe lângă suma de 4,5 miliarde de lire sterline se obligă să plătească și datoriile curente ale clubului.

La fel de optimist este și Sir Jim Ratcliffe. Care este dispus să liciteze doar pentru 50% din acțiunile clubului, astfel că familia Glazer ar putea să se aleagă și cu bani, dar și cu faptul că rămâne implicată în afacere. Cu beneficiile de rigoare în cazul în care lucrurile se vor schimba din punct de vedere economic pentru United.

ADVERTISEMENT

  • 1,79 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „1 solist” la meciul Manchester United – Aston Villa.

ADVERTISEMENT