News

Zi importantă la CCR. Decizia care l-ar putea salva pe Liviu Dragnea

20.05.2019 | 08:30
Zi importanta la CCR Decizia care lar putea salva pe Liviu Dragnea
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea ar putea scăpa de condamnarea de 3 ani cu executare, dictată în primă instanță în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Mai concret, liderul Partidului Social Democrat așteaptă decizia Curții Constituționale a României în privința sesizării depuse de Florin Iordache. Acesta contestă constituționalitatea completurilor de trei judecători de la Instanța Supremă.

CCR l-ar putea salva pe Liviu Dragnea

Magistrații CCR vor analiza în cursul zilei de luni, 20 mai 2019, sesizarea formulată de Florin Iordache, în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților, în privința completurilor de trei judecători. Decizia ar putea influența și procesul liderului PSD, Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Întrucât procesul său a fost judecat de un astfel de complet, în cazul în care Curtea Constituțională va da aviz pozitiv respectivei sesizări, condamnarea dictată în primă instanță ar fi anulată, urmând ca dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman să fie trimis spre rejudecare.

CCR ar putea decide astăzi neconstituționalitatea compeltului format din trei judecători
CCR ar putea decide astăzi neconstituționalitatea compeltului format din trei judecători

Ce spunea liderul social-democrat despre posibilitatea ca dosarul să fie rejudecat.

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu executare, decizie dictată de trei magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ulterior, sentința a fost contestată, procesul ajungând la un complet de cinci judecători ai Instanței Supreme. Controversele iscate pe marginea constituirii completurilor de judecată au făcut ca verdictul să se amâne în mai multe rânduri.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație acordată în luna aprilie, liderul social-democraților a admis că o decizie favorabilă a CCR ar fi și în avantajul său, întrucât ar face ca procesul să fie practic reluat de la zero. De altfel, sesizarea a fost formulată de Florin Iordache, după ce Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, i-a delegat acestuia atribuțiile sale.

Bineînţeles că discuţia nu se poartă dacă ICCJ a acţionat legal sau nu, ci ce efecte ar putea avea… Ce efecte ar putea avea pentru mine? Că se reia procesul. Adică se reia toată această perioadă în care am stat până acum” , a declarat președintele PSD.

ADVERTISEMENT