News

Zi importantă pentru Călin Popescu Tăriceanu. ÎCCJ a dat verdictul definitiv în dosarul său

22.04.2019 | 12:14
Zi importanta pentru Calin Popescu Tariceanu ICCJ a dat verdictul definitiv in dosarul sau

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunţat luni verdictul definitiv în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a fost achitat în instanță pentru mărturie mincinoasă după ce a fost acuzat de către procurorii DNA că a mințit în declarațiile ca martor în dosarul retrocedării unei suprafețe din Pădurea Snagov și a femeii Băneasa. În acesta sunt judecați și prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic, conform news.ro.

UPDATE: Judecătorii de la Instanţa Supremă au decis să-l achite definitiv pe Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, verdict în dosarul retrocedării

Potrivi DNA, pe data de 15 aprilie 2016, ancheta privind retrocedarea suprafeței în cauză din Snagov și Firma Băneasa, Călin Tăriceanu, în declarația luată sub jurământ, “a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin această îngreunarea tragerii la răspundere penală a mai multor inculpaţi din dosar”.

Președintele Senatului a fost acuzat pentru că a menționat în mod ireal că nu a avut cunoștință de retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în fosta fermă regală și Snagov. Tăriceanu a susținut faptul că nu vorbit cu Remus Truică privind tranzacționarea terenurilor Fermei Băneasa și a Pădurii Snagov.

Călin Popescu Tăriceanu, verdict definitiv în dosarul său
Călin Popescu Tăriceanu, verdict definitiv în dosarul său. Acesta a fost achitat în prima instanță a dosarului

Tăriceanu, achitat în prima instanță a dosarului

„Este o zi aparte pe care nu mi-aş fi imaginat că o să o trăiesc vreodată, pentru mine şi pentru familia mea, dar demersurile mele publice din ultimii patru ani, de a demasca gravele abuzuri ale statului paralel, nu au izvorât din problemele mele personale.

Mă gândesc la soarta multor români care au devenit ţinte şi victime ale sistemului paralel care a funcţionat nestingherit în România vreme de peste 10 ani, fără să ne putem apăra”, declara Tăriceanu.