News

Elena Udrea nu va fi plasată sub control judiciar. ”Nu m-am așteptat. Sunt șocată.” Update

05.03.2021 | 15:21
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri ca Elena Udrea să nu fie plasată sub control judiciar. Înainte de începerea ședinței programate la ora 11:00, Udrea a declarat că „va lupta pentru ea și pentru copilul ei”.


Elena Udrea: „Nu m-am așteptat. Sunt aproape la fel de șocată ca la decizia de marți”

UPDATE, ora 15:20/ Curtea de Apel București a decis să respingă cererea DNA de a o plasa pe Elena Udrea sub control judiciar pentru a nu părăsi țara.

ADVERTISEMENT

„În mod cert cererea a fost bine pusă la punct. Răspunsul meu la niște întrebări era motivul pentru care DNA solicita punerea mea sub control judiciar.

În momentul în care mi-am spus punctul de vedere la televiziuni toată lumea m-a întrebat dacă e adevărat că vreau să plec, iar DNA pe asta și-a întemeiat cererea. Deci, e clar că a fost un plan bine pus la punct”, a spus Elena Udrea, la Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit foarte pe scurt cu domnul președinte”

„Și-a exprimat regretul și a spus că a fost o nedreptate. Nu aș spune de complezență, sunt convinsă că în mod sincer și-a exprimat regretul”, a transmis Udrea.


UPDATE, ora 14:20/ Elena Udrea a transmis după ședința de la Curtea de Apel București că ”este un om rațional” și nu are de gând să plece din țară la câte procese are.

ADVERTISEMENT

„La câte procese am nu de ce să plec din țară. (….) Eu am experiența statului în pușcăriile de afară. Eu sunt un om rațional. Eu m-am întors acasă ca să-mi cresc copilul. Eu mi-am asumat acest lucru.

(….) Nu mai sunt ministru de 7 ani, parlamentar de 6 ani. Cum doamne este Elena Udrea cel mai rău lucru pentru țara asta. Chiar nu s-a găsit nicio persoană în perioada asta”

ADVERTISEMENT

Știrea inițială/ „Eu cred că nicio instanță nu poate să mențină decizia. Este dreptul meu să contest”, a transmis vineri, 5 martie, apropiata lui Băsescu. Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009, decizie care nu e definitivă,

Judecătorii Curții de Apel vor trebui să se pronunţe cu privire la “luarea măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT (art.223 NCPP) luarea măsurii preventive a controlului judiciar”, transmite News.ro.

Elena Udrea: „Nu mai sunt singură ca acum 5 ani când mă puteam muta ca un haiduc. Am un copil acum.”

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009.

„Eu m-am întors de bună voie din Costa Rica. Nu am de gând să plec nicăieri”, a transmis Udrea înainte ședinței de la Curtea de Apel București, după ce în ultimele zile au existat zvonuri că ar putea să părăsească țara.

Fostul ministru a afirmat că sentinţa a fost pentru ea un şoc, iar decizia judecătoarei este absurdă.

„Nu ştiu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte”, a declarat Elena Udrea imediat după decizia instanţei.

Sumele care au făcut obiectul luării de mită vor fi confiscate. Decizia nu este definitivă.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Se consideră o victimă și consideră că sunt tintiți apropiații lui Băsescu.

ADVERTISEMENT