Fotbal international

Zi istorică la TVR. Meciul Olanda – Argentina de la Mondial a bătut în premieră show-ul Vocea României

TVR a înregistrat o seară istorică cu meciul Olanda - Argentina din sferturile Cupei Mondiale. Postul public de televiziune a bătut în premieră show-ul Vocea României.
10.12.2022 | 13:42
Zi istorica la TVR Meciul Olanda  Argentina de la Mondial a batut in premiera showul Vocea Romaniei
Meciul Olanda - Argentina din sferturile Cupei Mondiale a strâns în fața micilor ecrane 1,4 milioane de telespectatori. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Meciul Olanda – Argentina, unul dintre cele mai așteptate dueluri din sferturile Cupei Mondiale din Qatar, s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru TVR. Cu ajutorul partidei de la Campionatul Mondial din Qatar postul public de televiziune a reușit, în premieră, să depășească show-ul Vocea României de la Pro TV.

Zi istorică pentru TVR. Postul public de televiziune a devansat în premieră show-ul Vocea României de la Pro TV

Sfertul de finală de la Cupa Mondială din Qatar dintre Olanda și Argentina a oferit un adevărat spectacol iubitorilor de fotbal. Încheiat dramatic cu victoria Argentinei la penalty-uri, meciul transmis de TVR 1 a adunat cei mai mulți telespectatori pe toate segmentele de audiență.

ADVERTISEMENT

Al doilea sfert de finală de la Cupa Mondială 2022 a strâns, la nivelul întregii țări, aproape 1,4 milioane de români în fiecare minut. Cu aproape 500.000 de telespectatori mai mult față de primele live-uri ale show-ului Vocea României de la Pro TV, care a adunat 890.000 de telespectatori, potrivit Pagina de Media.

Olanda – Argentina 2-2 (3-4 d.l.d), de pe TVR 1, s-a clasat pe prima poziție și în gusturile telespectatorilor de la orașe cu o medie de 770.000 de telespectatori. În ceea ce privește publicul comercial, în care se încadrează persoanele cu vârsta cuprinsă între 21-54 de ani din mediul urban, meciul care l-a avut protagonist pe Lionel Messi a avut o medie de 380.000 de telespectatori.

ADVERTISEMENT

Audiențe TVR la meciul Croația – Brazilia 0-0 (4-2 d.l.d). Primul sfert de finală al Cupei Mondiale a clasat postul public pe locul 2

Înainte de „șocul” Olanda – Argentina de la ora 21:00, TVR 1 a difuzat de la ora 17:00 primul sfert de finală al Cupei Mondiale care le punea în față pe Croația și Brazilia. Calificarea istorică a europenilor a clasat-o pe TVR 1 pe locul 2 în topul preferințelor telespectatorilor din România.

Partida a fost urmărită de aproximativ 1 milion de români, cifră care a poziționat postul public de televiziune pe locul 2 la nivelul întregii țări, după Pro TV.

ADVERTISEMENT

Totuși, la orașe și pe publicul comercial, TVR 1 s-a clasat pe prima poziție prin prisma primului sfert de finală al Cupei Mondiale din Qatar. Sâmbătă, 10 decembrie, au loc celelalte două sferturi de finală ale Campionatului Mondial. De la ora 17:00 se vor duela Maroc și Portugalia, în timp ce de la ora 21:00 se vor înfrunta Anglia și Franța.

Brazilia – Serbia, primul meci de la Campionatul Mondial care a depășit 1 milion de telespectatori în România

Duelul din prima etapă a grupei G de la Cupa Mondială din Qatar, Brazilia – Serbia, a fost primul meci care a adunat în fața televizoarelor peste 1 milion de spectatori în România.

ADVERTISEMENT

Prima victorie a Selecao, care între timp a fost eliminată de Croația în sferturile Campionatului Mondial, a fost urmărită la nivelul întregi țării de 1.043.000 de telespectatori.

Astfel, au fost nevoie de patru zile de joc pentru ca postul public de televiziune să depășească borna de 1 milion de telespectatori la Cupa Mondială din Qatar.

 

ADVERTISEMENT