News
notix pixel id

Luni, 29 noiembrie 2021, zi liberă? Un ministru al Guvernului Ciucă a făcut anunțul: ”Este foarte posibil”. Care e condiția

Șansele ca 29 noiembrie să fie declarată zi liberă de către autorități sunt foarte mari. Anunțul a fost făcut de un ministru propus din Guvernul Ciucă.
25.11.2021 | 08:32
Luni, 29 noiembrie 2021, zi liberă? Un ministru al Guvernului Ciucă a făcut anunțul: ”Este foarte posibil”. Care e condiția
Un ministru al Guvernului Ciucă anunță că luni, 29 noiembrie 2021, ar putea fi zi liberă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii au mari șanse de a beneficia de o mini-vacanță la începutul lunii decembrie, în perioadă dominată de Ziua Națională.

Cum 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere și cad marți respectiv miercuri, sunt șanse mari ca și luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă iar bugetarii să se bucure de o perioadă de cinci zile de repaus.

În acest moment, conform oficialilor, trebuie îndeplinită o condiție simplă pentru ca 29 noiembrie să fie declarată zi liberă: Guvernul Ciucă să primească votul de învestitură.

ADVERTISEMENT

Un ministru al Guvernului Ciucă anunță că luni, 29 noiembrie 2021, ar putea fi zi liberă

Ministrul propus al Educației în viitorul Executiv de coaliție PNL-PSD-UDMR, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, după audierea în comisiile de specialitate din Parlament, că ziua de luni, 29 noiembrie, este posibil să fie declarată zi liberă.

Din perspectivă școlară, data de 2 decembrie ar fi prima zi în care s-ar face școală cu prezență fizică în toate localitățile unde rata de infectare coboară sub 3 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. â

Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat.

ADVERTISEMENT

Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a precizat Cîmpeanu, conform Agerpres.

Cum revin elevii la școală după mini-vacanța de 1 decembrie

Același Sorin Cîmpeanu și-a exprimat speranța ca de joi, 2 decembrie, majoritatea elevilor să fie prezenți fizic la ore. Acesta a dezvăluit că, încă din această săptămână, 90% dintre elevi şi preşcolari au putut să meargă cu prezenţă fizică, odată cu coborârea ratei de infectare.

ADVERTISEMENT

”La nivel naţional, ştiu că ieri a fost 2,88, astăzi în Bucureşti este 2,87, aşteptăm rata de infectare la nivel naţional, şi mai ştiu că ieri erau doar 11 judeţe în care rata de infectare depăşea 3 la mie. Aradul era la cel mai ridicat nivel, 4,56 la mie.

Deci e posibil ca săptămâna viitoare să coboare, în marea majoritate a judeţelor, sub 3 la mie rata de infectare”, a mai spus ministrul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri