News

Procesul pentru eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea a fost amânat. Update

Procesul pentru eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea a fost amânat. FANATIK vă spune care este noua dată.
19.05.2021 | 13:30
Procesul pentru eliberarea conditionata a lui Liviu Dragnea a fost amanat Update
ADVERTISEMENT
19-05-2021
10:14

Procesul pentru eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea fost amânat

Procesul prin care fostul lider PSD a cerut eliberarea condiționată a fost amânat. Miercuri, Tribunalul București a stabilit un nou termen. Se va judeca la 26 mai, ora 09:00.

Pe 18 mai, Curtea de Apel Bucureşti a decis amânarea procesului privind strămutarea procesului. Acest lucru s-a întâmplat pentru că avocata lui Liviu Dragnea nu s-a putut prezenta, fiind bolnavă.

La data de 25 mai, judecătorii vor decide dacă admit sau resping strămutarea procesului.

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată miercuri, 19 mai. Fostul lider PSD ar putea ieși din închisoare.

Acesta a petrecut doi ani în spatele gratiilor. El a primit o pedeapsă de trei ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în anul 2019.

ADVERTISEMENT

Zi mare pentru Liviu Dragnea. Ar putea fi eliberat condiționat. Tribunal București se pronunță miercuri

Liviu Dragnea va fi audiat prin videocoferință. Decizia judecătorilor va fi una definitivă.

În primă instanță, la data de 27 aprilie, judecătorii au respins solicitarea fostului lider PSD. Cererea de eliberare a fost dezbătută de Judecătoria Sectorului 5.

Liviu Dragnea a depus contestație, iar aceasta va fi judecată la Tribunalul București. Fostul politician a depus o cerere de strămutare, dorind ca procesul să aibă loc la un alt tribunal din țară.

ADVERTISEMENT

Acest lucru nu s-a întâmplat. Curtea de Apel Bucureşti a amânat, marți, solicitarea, pentru că avocata fostului lider PSD nu s-a putut prezenta, având probleme de sănătate.

În motivarea deciziei din 27 aprilie, judecătorii au considerat că Dragnea, deși îndeplinește fracția de 2/3 din pedeapsă, nu a dat dovezi de îndreptare.  El a susținut în continuare că este nevinovat, fiind deținut politic.

ADVERTISEMENT

„Instanţa apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale,” au explicat judecătorii.

„Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale,” au adăugat.

ADVERTISEMENT

În momentul audierii, Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor că nu este un pericol pentru societate. Din contră, eliberarea acestuia poate aduce lucruri pozitive.

Fostul lider PSD a precizat că are unde să locuiască și un loc de muncă promis. El a adăugat și că a stat suficient în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT