Zi plină de amicale. Francesco Caputo, cel mai vârstnic marcator la debutul în naționala Italiei

Sorin Dumitrescu    Traian Terzian   
în Fotbal international
08/10/2020, 11:04
Zi plină de amicale. Francesco Caputo, cel mai vârstnic marcator la debutul în naționala Italiei
Atacantul echipei Sassuolo, Francesco Caputo, a stabilit un record, devenind cel mai în vârstă jucător care marchează la debut pentru naţionala Italiei. Sursă foto: Twitter

Miercuri, 7 octombrie şi joi, 8 octombrie, au loc mai multe partide amicale interţări, cărora li s-a putut face loc în program ca urmare a faptului că pe 8 octombrie se joacă semifinalele barajelor de calificare la turneul final al EURO 2020.

Cum în weekend şi la începutul săptămânii viitoare urmează să se joace şi două runde din Liga Naţiunilor, echipele naţionale neimplicate în baraje au avut o fereastră umplută cu partide amicale.

În program figurează şi câteva meciuri de reală atracţie. De departe, jocul care suscită cel mai mare interes este Portugalia – Spania, războiul Peninsulei Iberice, o partidă în care se vor afla faţă în faţă foarte mulţi jucători de mare tehnicitate.


UPDATE, 8 octombrie, ora 11:05 / Atacantul echipei Sassuolo, Francesco Caputo, a stabilit un record, devenind cel mai în vârstă jucător care marchează la debut pentru naţionala Italiei.

Conform site-ului football-italia.net, Caputo a marcat în meciul amical cu Moldova, scor 6-0, la 33 de ani şi 62 de zile. Precedentul record al celui mai în vârstă marcator la debut era deţinut de Leonardo Pavoletti, care avea 30 de ani şi 120 de zile când a înscris pentru Italia în meciul cu Liechtenstein, scor 6-0, din martie 2019.

Francesco Caputo a devenit al doilea cel mai vârstnic debutant în naţionala Italiei, după Emiliano Moretti, care avea 33 de ani şi 160 de zile cânda jucat în meciul cu Albania din noiembrie 2014.


Programul meciurilor amicale interţări

Miercuri, 7 octombrie

 • Cipru – Cehia 1-2
 • Danemarca – Insulele Faroe 4-0
 • Estonia – Lituania 1-3
 • Malta – Gibraltar 2-0
 • Muntenegru – Letonia 1-1
 • Luxemburg – Liechtenstein 1-2
 • Austria – Grecia 2-1
 • Germania – Turcia 3-3
 • Andorra – Insulele Capului Verde 1-2
 • Elveţia – Croaţia 1-2
 • Italia – Moldova 6-0
 • Olanda – Mexic 0-1
 • Polonia – Finlanda 5-1
 • Portugalia – Spania 0-0
 • Slovenia – San Marino 4-0
 • Franţa – Ucraina 7-1

Joi, 8 octombrie

 • ora 19:15 Rusia – Suedia
 • ora 21:45 Belgia – Coasta de Fildeş
 • ora 22:00 Anglia – Ţara Galilor

UPDATE 7 octombrie, ora 23:22 / Austria, națională pe care România o va întâlni pe 14 octombrie pe teren propriu în Liga Națiunilor, a câștigat greu amicalul cu Grecia, scor 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0 până în mintul 77. Golurile austriecilor au fost marcate de Grbic în minutul 77 și de Baumgartner în minutul 80, în timp ce pentru eleni a deschis scorul Fortounis în minutul 63.


Amicalul Portugalia – Spania se joacă pe Jose Alvalade din Lisabona

Meciul Portugalia – Spania are loc pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona, locul de unde a pornit în 2004 spre glorie Cristiano Ronaldo cu Sporting şi Loţi Boloni mentor, iar noutatea este că în tribune vor avea acces 2500 de spectatori. Cristiano Ronaldo se află la opt lungimi de recordul de goluri la echipa naţională deţinut de iranianul Ali Daei.

În echipa Spaniei, atacul va avea un aspect inedit, în sensul în care în spatele vârfului Gerard Moreno se vor afla doi jucători africani naturlizaţi, Traore şi Ansu Fati. Nu va lipsi legendarul Sergio Ramos, iar în poartă foarte probabil va intra Kepa de la Chelsea.

Ucraina, lovită de covid şi cu antrenorul secund pe bancă rezervă de portar

Un alt meci care ar fi putut oferi un spectacol agreabil are loc la Paris, între campioana mondială Franţa şi Ucraina. Însă totul e stricat de problemele imense existente în tabăra ucraineană, unde selecţionerul Andri Şevcenko nu se va putea baza pe cel puţin şapte dintre titulari, urmare a apariţiei de cazuri de coronavirus.

Acest lucru a dus la o situaţie excepţională, în sensul în care asistentul lui Şevcenko, fostul portar ani de zile al Ucrainei, Şovkovski, 45 ani, retras din 2016, se va afla pe bancă în postură de goalkeeper de rezervă.

Germania şi Belgia, cu garniturile de rezervă

În program mai figurează partidele Elveţia – Croaţia, Germania – Turcia, Belgia – Coasta de Fildeş sau Anglia – Ţara Galilor. Germania – Turcia se joacă la Koln, iar selecţionerul Joachim Low va trimite pe teren o echipă cu multe rezerve, în atac urmând a fi Brandt şi Havertz, Werner fiind out.

Şi Belgia va folosi mulţi jucători tineri în meciul cu ivorienii, lăsând pe bancă starurile Lukaku, Mertens sau De Bruyne pentru meciul cu Anglia din Liga Naţiunilor. Însă belgienii au foarte mulţi jucători tineri extrem de talentaţi care pot profita de absenţele senatorilor de drept şi să demonstreze că au valoare de titulari.

Închide ×