Fotbal international

Sărbătoare la Barcelona, Xavi a plîns! Ronaldo a dat un hat-trick

UPDATE, ora 22:00 / Sărbătoarea titlului pe Camp Nou. În centrul atenţiei este Xavi, care a ţinut un discurs emoţionant la despărţirea de fanii catalani....
23.05.2015 | 21:10
Sarbatoare la Barcelona Xavi a plins Ronaldo a dat un hattrick

UPDATE, ora 22:00 / Sărbătoarea titlului pe Camp Nou. În centrul atenţiei este Xavi, care a ţinut un discurs emoţionant la despărţirea de fanii catalani.

“Am jucat pentru cel mai bun club din lume, le sînt recunoscător tuturor colegilor pe care i-am avut. Mulţumesc fanilor pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat, mulţumesc  şi familiei mele. Sînt foarte emoţionat, este un moment greu pentru mine”, a spus Xavi, cu ochii în lacrimi.

Real Madrid – Getafe 7-3 (Ronaldo 13, 32, 34, Chicharito 47, James Rodriguez 51, Marcelo Jese 71, Marcelo 90 / Escudero 23, Castro 26, Lacen 43)

Loading the player…
Loading the player…
Loading the player…

UPDATE, ora 21:30 / Eibar retrogradează deşi s-a impus în ultima etapă, scor 3-0, contra celor de la Cordoba. Granada şi Deportivo se salvează datorită situaţiei mai bune în clasamentul în trei (Deportivo 7 puncte, Granada 6 puncte, Eibar 2 puncte). Valencia a consfinţit retrogradarea Almeriei, rezultat care însă a ajutat-o să ajungă în preliminariile Ligii Campionilor, în detrimentul celor de la Sevilla. Iată cum arată clasamentul înainte de startul ultimei partide din acest sezon, Real Madrid – Getafe, care însă nu mai poate schimba ierarhia în Spania.

Capture

UPDATE, ora 21:10Xavi este înlocuit în minutul 85, cu Iniesta. Simbolul catalanilor este ovaţionat de întregul stadion şi iese în lacrimi de pe teren.

UPDATE, ora 21:05 / Situaţie incredibilă în Spania, cu doar 10 minute înainte de finalul meciurilor. La aceste scoruri, Eibar, Deportivo La Coruna şi Granada ar fi la egalitate de puncte, cu 35. Dintre ele, una trebuie să retrogradeze, iar conform clasamentului în trei, aceea este Eibar. Deportivo ar avea şapte puncte, Granada şase, iar Eibar doar două. Deportivo a revenit pe Camp Nou de la 2-0 pentru a se salva.  Luptă strînsă şi pentru locul 4, care duce în preliminariile Ligii Campionilor. Valencia are nevoie de victorie pentru a fi sigură de această poziţie, în faţa Sevillei. Liliecii au fost conduşi de două ori la Almeria, care are nevoie de un succes pentru a se salva, dar în cele din urmă au întors şi conduc acum cu 3-2.

FC Barcelona – Deportivo La Coruna 2-2 (Messi 5, 59 / Perez 67, Salomao 76)

Loading the player…

 

Eibar – Cordoba 3-0 (Arruabarrena 6, Navas 11, Capa 34)

Loading the player…

Almeria – FC Valencia 2-3 (Teye 9, Soriano 37 / Otamendi 29, Feghouli 45, Paco 80)

Loading the player…
Loading the player…
Loading the player…

Rayo Vallecano – Real Sociedad 2-4 (Bueno 42, Morcillo 64 / Vela 19, 21, Agirretxe 73, Elustondo 75)

Loading the player…
Loading the player…

Athletic Bilbao – Villareal 4-0 (Aduriz 25 pen, Iraola 28, Etxeberia 36, Aduriz 60)

Loading the player…
Loading the player…

Celta Vigo – Espanyol 3-2 (Mallo 38, Cabral 58, Nolito 76 / Stuani 23 pen, 48)

Loading the player…

Granada – Atletico Madrid 0-0

Malaga – Sevilla 2-3 (Guerra 67, 90 / Reyes 53, Banega 55, Vidal 62)

UPDATE 19:30 /Start în meciurile de la această oră din Primera Division. Fanii Barcelonei au realizat o coregrafie de excepţie pentru idolul Xavi, aflat la ultima partidă.

Loading the player…

UPDATE 18:53 / Ne pregătim de ultima etapă din Primera Division, cea în care Barcelona va sărbători cel de-al 23-lea titlu din istorie. E ultimul meci al lui Xavi pe Camp Nou, împotriva lui Deportivo. Echipele de start:

ba

 

Eibar, Deportivo şi Granada se luptă pentru salvarea de la retrogradare, cele 3 echipe sînt despărţite de 2 puncte. Eibar e pe loc retrogradabil, însă are mari şanse să scape dacă bate Cordoba în ultima etapă. Deportivo şi Granada au meciuri infernale cu Barcelona şi Granada:

meciuri

 

***************************

UPDATE / La conferinţa de presă organizată cu ocazia despărţirii de FC Barcelona, Xavi a apărut destul de relaxat şi cu un zîmbet prin care a încercat să mascheze emoţiile despărţirii de Camp Nou după impresionanta carieră de 18 ani.

 “Este o decizie dificilă, dar definitivă. M-am consultat cu soţia, cu familia. Nu mi-a fost uşor să iau această decizie. Am făcut bine că am stat şi acest an la echipă, dar acum este cel mai bun moment să plec. Corpul şi mintea îmi spun că trebuie să plec, chiar dacă inima mea nu şi-ar dori asta. Clubul m-a respectat pe toata carierei mele. Mi s-a propus inclusiv prelungirea contractului pînă în 2018, dar am considerat că trebuie să iau altă decizie. Am semnat cu Al Sadd, în Qatar, pe doi ani, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon”, a declarat Xavi la conferinţa de presă de adio.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

A venit ziua pe care fanii Barcelonei ar fi vrut să o şteargă din calendar: momentul plecării unui idol, Xavi. Spaniolul îşi va anunţa despărţirea de Barcelona, după o carieră impresionantă, de 18 ani. Totul va avea loc într-o conferinţă de presă pe care jucătorul o va susţine de la ora 14:00.

A învăţat fotbal de la englezi

Născut în Terrassa, Barcelona, Xavi este un produs al şcolii de fotbal La Masia şi a fost o prezenţă constantă la stadionul Camp Nou încă de la 11 ani. Tatăl său, Joaquim, a fost jucătorul celor de la Sabadell, în prima divizie spaniolă. Xavi s-a făcut remarcat încă de tînăr, cînd, copil fiind, a reuşit să fie om de bază în echipa lui Josep Maria Gonzalvo, Barcelona B, echipă care a promovat în Segunda Division.

Xavi a declarat în dese rînduri că fotbalul l-a învăţat de la englezi, cînd urmărea jucători precum John Barnes, Paul Gascoigne şi Matt Le Tissier, pe care i-a avut ca idoli.

VEZI IMAGINI DIN CARIERA LUI XAVI ÎN GALERIA FOTO

A debutat cu un meci în Supercupă

Xavi Hernandez a jucat primul meci oficial pentru Barcelona pe 18 august 1998, în Supercupa Spaniei, contra celor de la Mallorca. Avea atunci 18 ani şi era socotit unul dintre cei mai de viitor fotbalişti ai celebrei academii La Masia, cea care „şlefuieşte“ talentele Barcelonei. Chiar dacă avea un faţă un viitor luminos, Xavi nu s-a impus de la început şi un an mai târziu a fost la un pas de a părăsi gruparea catalană.

A scris istorie la Barcelona

În cei 17 ani petrecuţi la Barcelona, Xavi a strîns peste 700 de meciuri şi a marcat 84 de goluri. De asemenea, Xavi este campion mondial şi european cu Spania, făcînd parte din generaţia magică a “Armadei Roja”, care a cîştigat Mondialul din 2010 şi Europenele din 2008 şi 2012.

Xavi a cîştigat 22 de trofee în tricoul Barcelonei, printre care 7 titluri în Spania, două Cupe ale Spaniei, 6 Supercupe, 3 Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei şi două Campionate Mondiale ale Cluburilor.

10 MINUTE DE MAGIE CU XAVI

Federaţia a schimbat regulile pentru el

Federaţia Spaniolă de Fotbal a acceptat o cerere mai puţin obişnuită a Barcelonei, care vrea schimbarea unei reguli, pentru ca Xavi să aibă o despărţire grandioasă de suporterii Barcelonei. Catalanii, care duminică au cucerit titlul în La Liga după succesul, 1-0, pe terenul lui Atletico, au solicitat ca trofeul să fie decernat în ultima etapă, pe Camp Nou, pentru a-i fi înmînat lui Xavi, care va juca ultima oară în tricoul blau grana.

De obicei, trofeul de campioană e decernat la prima partidă de pe teren propriu din sezonul următor celui în care s-a cîştigat titlul, dar acum acesta va fi oferit în ultima rundă. Barcelona joacă sîmbătă, pe Camp Nou, cu Deportivo, iar Xavi va fi, cel mai probabil titular.

Arabii l-au ademenit cu o avere!

Spaniolii de la As au anunţat că mijlocaşul a semnat deja cu Al Sadd, din Qatar, unde ar urma să umple golul lăsat de plecarea lui Raul.

Xavi (35 de ani) va încasa un salariu de 10 milioane de euro pe an, ca fotbalist şi consultant al academiei Aspire, care formează jucători pentru Cupa Mondială din 2022, care va fi găzduită chiar de Qatar. A semnat pe 3 ani şi mai are opţiune de prelungire pe încă unul.

Carte de vizită

Nume complet: Xavi Hernandez i Creus
Data naşterii: 25 ianuarie 1980
Locul naşterii: Terrassa, Spania
Înălţime: 1,70
Poziţie: Mijlocaş

TROFEE

XAVI TROFEE

 

Tags: