Fotbal intern

Zicu, detalii despre bătaia cu N’Doye. “Am dat și eu, a dat și el! Mureșan a început să-l alerge”

05.06.2018 | 13:47
Zicu detalii despre bataia cu NDoye Am dat si eu a dat si el Muresan a inceput sal alerge

Ianis Zicu a oferit detalii despre bătaia cu Ousmane N’Doye

care a avut loc într-un stagiu de pregătire. În perioada când cei doi erau coechipieri la ASA Târgu Mureş, Ianis Zicu povesteşte că a avut un conflict cu senegalezul care a trecut şi pe la Dinamo.

Gabi Mureşan şi Sepsi au intervenit în scandalul dintre cei doi, iar Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la ASA Târgu Mureş din acea perioadă, a decis să-l lase pe Ousmane N’Doye fără banderola de căpitan.

De la ce a început bătaia dintre Ianis Zicu şi Ousmane N’Doye

“Cu N’Doye m-am bătut în cantonament. Acum doi ani, în timpul unui meci amical. Era o lovitură liberă pe 16 metri, Gabi Mureșan îmi făcea semn să i-o mișc lui, Goga cerea și el mingea și N’Doye făcea semn de la 8 metri să i-o dau lui. I-am așezat-o lui Mureșan, a tras în zid și a ieșit corner. N’Doye mi-a strigat: “O să vezi tu! Voi, românii, vă pasați doar între voi!”. A venit pauza și N’Doye n-a mai zis nimic. În minutul 65 m-a schimbat Ciobotariu, pe mine, în minutul 68 l-a scos pe Ousmane. A bătut palma cu primii trei de pe bancă, am întins și eu palma și a început să-mi zică diverse chestii. Eu l-am lovit peste braț, a dat și el, am dat și eu, s-au băgat colegii. Între timp, Gabi Mureșan luase roșu și a ajuns la margine. A întrebat ce s-a întâmplat, “Păi a sărit N’Doye la Zicu”. L-a alergat Mureșan să-l bată, l-a prins. Sepsi, care era pe teren, și-a scos ghetele și a zis că el nu mai joacă în condițiile alea, să joace N’Doye. Meciul se juca, noi eram 8 contra 11! Ciobi a făcut o ședință după meci, “Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat, să se bată jucătorii la un amical, n-am mai întâlnit în toată cariera!”. A fost inspirat că n-a luat decizii pe loc”, a spus Ianis Zicu pentru gsp.“I-am zis lui Ciobi că nu am nimic cu N’Doye și n-are rost să stricăm atmosfera. Ousmane a prezentat scuze și s-a trecut peste. I-a luat banderola lui N’Doye și i-a dat-o lui Mureșan. Se întâmplă, s-au întâmplat și la națională, mai sunt palme între jucători. Ousmane a zis că religia nu-i permite așa ceva, dar uite că a făcut-o”, a mai adăugat Zicu.