Fotbal intern

Zicu nu-i uită pe rivalii lui Dinamo: “Mă enerva mereu Steaua”

Ianis Zicu a jucat pentru FC Dinamo Bucureşti timp de 8 ani, perioada petrecută la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare fiind una de care mereu îşi aduce aminte cu plăcere. Fotbalistul de 33 de...
14.07.2017 | 20:35
Zicu nui uita pe rivalii lui Dinamo Ma enerva mereu Steaua

Ianis Zicu a jucat pentru FC Dinamo Bucureşti timp de 8 ani, perioada petrecută la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare fiind una de care mereu îşi aduce aminte cu plăcere. Fotbalistul de 33 de ani şi-a adus aminte cu urmărea tragerile la sorţi din cupele europene în care erau implicate Dinamo şi Steaua. Zicu a declarat că era mereu supărat când vedea ce adversari le ieşeau în cale rivalilor.

“Când eram la Dinamo şi erau trageri la sorţi aruncam cu tot ce prindeam prin cantonamentul de la Săftica. Vedeam mereu că Steaua pica cu o echipă uşoară din est, iar noi mereu cu echipe foarte bune. Mă enervam rău de tot”, a declarat Ianis Zicu pentru o televiziune de sport. În prezent, mijlocaşul de 33 de ani este liber de contract, după ce a plecat de la ASA Târgu Mureş în iarna lui 2017.

Vineri, FCSB şi Dinamo şi-au aflat adversarii din cupele europene. Steaua o va întâlni pe Viktoria Plzen în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, în timp ce Dinamo va juca împotriva spaniolilor de la Athletic Bilbao, în turul 3 preliminar al Europa League. Steliştii vor juca meciul tur acasă, pe 25 iulie, în timp ce dinamoviştii vor juca două zile mai târziu, pe 27 iulie, tot în Bucureşti.

Ianis Zicu a jucat la Dinamo în perioadele 2000-2004, 2005-2006 şi 2007-2010, alături de “câinii roşii” reuşind să câştige două titluri de campion, trei Cupe ale României şi o Supercupă. Mijlocaşul a mai jucat de-a lungul carierei pentru Farul Constanţa, Inter Milan, Parma, Rapid Bucureşti, Poli Timişoara, ŢSKA Sofia, Pohang Steelers, Gangwon FC, Petrolul Ploieşti şi ASA Târgu Mureş.