Fotbal international

Zidane l-a transformat pe Ronaldo: “Va mai juca ani buni dacă ascultă!”

Portughezul Cristiano Ronaldo se află într-o formă incredibilă. Numai în ultimele cinci meciuri de Champions League a marcat 10 goluri. Zidane explică secretul.
03.04.2018 | 16:35
Zidane la transformat pe Ronaldo Va mai juca ani buni daca asculta
ADVERTISEMENT

După ce o bună perioadă din acest sezon Cristiano Ronaldo s-a aflat într-o prelungită secetă de productivitate, cu cel mai scăzut număr de goluri de când a venit la Madrid, doar trei, portughezul nu mai poate fi oprit. Înscrie la foc automat şi a ajuns la doar patru lungimi de cel care e golgeterul Primerei, Leo Messi. Ronaldo a avut cifre de-a dreptul increddibile, numai în ultimele cinci meciuri de Champions League reuşind să înscrie de zece ori.

Antrenorul Zinedine Zidane a dezvăluit secretul care se ascunde în spatele formei extraordinare a portughezului. El spune că a avut în urmă cu doi ani, imediat ce Ronaldo s-a întors accidentat după câştigarea titlului de campion european cu naţionala Portugaliei în Franţa. Ronaldo fusese lovit de Payet şi a trebuit să ia o pauză mai îndelungată pentru a se putea reface. Deja era foarte nervos că nu poate relua pregătirile şi să joace în meciurile amicale.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo nu a mai avut reacţii la deciziile lui Zidane

Zidane l-a chemat pentru o discuţie privată. “I-am spus că dacă mă va asculta va mai putea juca ani buni şi va fi deosebit de prolific. Totul era să înţeleagă ce îi spuneam şi că e pentru binele lui. I-am explicat că el este tipul de jucător care nu suportă să nu se afle pe teren indiferent de adversar sau competiţie decât în cazul în care este accidentat. O atitudine dăunătoare prin risipa de efort făcută.

I-am spus că soluţia pentru a avea eficacitate este să înţeleagă că nu trebuie să joace neapărat meci de meci. Trebuie să înţeleagă că dacă vrea să rămână proaspăt e nevoie să se şi odihnească, altfel va marca puţin şi va creşte şi riscul de accidentări. M-a ascultat cu atenţie, nu a zis nimic, dar a înţeles că îi vreau binele şi aţi văzut că au fost meciuri când deşi era apt nu a jucat. Iar meciul următor a avut un randament extraordinar”. 

ADVERTISEMENT
Tags: