Zidane despre plecarea lui Iniesta: “Aparţine fotbalului, nu Barcelonei!”

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în La Liga
28/04/2018, 00:23
Zidane despre plecarea lui Iniesta: “Aparţine fotbalului, nu Barcelonei!”
Zidane a fost de multe ori adversar cu Iniesta

Antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, a vorbit despre plecarea lui Andres Iniesta. Internaţionalul spaniol de la FC Barcelona şi-a anunţat, cu ochii în lacrimi, plecarea la final de sezon din Primera Division, după 16 ani petrecuţi neîncetat pe Nou Camp

Zidane are numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului catalan, deşi acesta a fost unul dintre pionii de bază ai principalei rivale la titlu. “Iniesta nu aparţine Barcelonei, ci fotbalului. Nu-l cunosc pe Iniesta, dar ne-am intesectat de două, trei ori şi mi-a părut un om fermecător, rezervat, căruia nu-i place să iasă în evidenţă. Iar mie îmi plac astfel de oameni. Pot avea doar cuvinte de laudă, de admiraţie pentru el. Îi doresc tot binele în viitor, pe toate planurile”

Zidane a fost de multe ori adversar cu Iniesta

Zinedine Zidane l-a prins adversar pe  Iniesta în ambele ipostaze, atât ca jucător şi ca antrenor. Francezul a rămas cucerit de felul modest în care se manifestă internaţionalul spaniol, deşi acesta a fost un jucător de clasă, care a contribuit enorm la numeroasele succese ale Barcelonei în aceşti 16 ani.

Zidane consideră că în 2010 Iniesta ar fi meritat să fie declarat câştigătorul Balonului de Aur şi crede că s-a făcut o greşeală că nu a fost răsplătit cu acest trofeu, mai ales că Spania a reuşit atunci să câştige titlul mondial graţie reuşitei jucătorului Barcelonei în finala cu Olanda.

Închide ×