Sporturi

Halep, prima româncă în semifinale! Dă de Bouchard

 Bouchard s-a calificat în semifinale după ce a învins-o în două seturi pe Kerber, scor 6-3, 6-4...
02.07.2014 | 14:08
Halep prima romanca in semifinale Da de Bouchard

 Bouchard s-a calificat în semifinale după ce a învins-o în două seturi pe Kerber, scor 6-3, 6-4

“Va fi o partidă extrem de grea, joacă foarte bine. Mă bucur că sînt în semifinale. Da, e normal să se scrie acest lucru, că sîntem noua generaţie, cred că ne aşteaptă multe lucruri interesante pe amîndouă”, a declarat Bouchard.

“A fost un meci bun, am avut un start mai lent dar am revenit rapid. Am jucat cel mai bun tenis, a fost o atmosferă incredibilă, m-am simţit foarte bine. Sînt bucuroasă de victorie şi că am cîştigat în două seturi. Mîine trebuie să fiu iar pregătită să joc la potenţial maxim.  Secretul este să te simţi bine pe teren şi să loveşti bine mingea. Joc cu plăcere şi cred că ăsta este secretul meu!”, a declarat Simona Halep.

“La Roland Garros am fost tot prima rămasă în turneu dar am pierdut, acum însă voi fi mai atentă şi voi da tot ce pot pe teren. Tot ce vreau este să joc”, a spus Halep imediat după terminarea partidei.

GAME, SET, MECI! SIMONA HALEP a cîştigat la 0 setul doi şi e în semifinale! HALEP – LISICKI 6-4, 6-0!

5-0: INCREDIBIL! Simona Halep mai are nevoie de un singur game pentru a ajunge în semifinale!

4-0: Un nou game cîştigat de Simona! A ajuns la nouă game-uri la rînd!

3-0: CE MECI FACE SIMONA! Românca are 3-0 în setul doi şi serveşte! E tot mai aproape de calificare!

2-0: Simona este de neoprit! Românca se apropie tot mai mult de semifinală

1-0: BREAK SIMONA! Românca începe perfect setul şi conduce cu 1-0. Românca a cîştigat şase game-uri la rînd!

* Bouchard cîştigă primul set în sfertul de finală cu Kerber, scor 6-3!

SET SIMONA HALEP! Românca a revenit de la 1-4 şi a cîştigat primul act cu 6-4!

5-4: BREAK SIMONA! Românca serveşte pentru set!

4-4: SIMONA EGALEAZĂ! Românca a avut 4 mingi de game.

4-3: BREAK SIMONA! Compatrioata noastră reintră în joc!

4-2: Un nou game cîştigat de compatrioata noastră. Simona a servit mult mai bine decît la începutul partidei.

* În tribune se află şi Prinţul Angliei, William, alături de soţia sa.

Lisicki îşi cîştigă serviciul şi duce scorul la 4-1.

3-1! Halep cîştigă primul său game din acest meci!

GAME Lisicki! Românca nu se descurcă prea bine în acest început de meci şi se vede condusă cu 3-0.

BREAK LISICKI! Germanca are 2-0 în primul set şi serveşte!

Game Sabine! Nemţoaica îşi cîştigă serviciul şi conduce cu 1-0.

A început partida!

***********************************************************************************

Jucătoarea din Germania este prima la serviciu!

Jucătoarea româncă este foarte bine dispusă, arătînd o poftă deosebită de joc.

Cele două jucătoare au intrat pe teren!

UPDATE 12:41 / Puţin peste o oră pînă începe meciul Simonei Halep. Vremea se anunţă frumoasă la Londra, deci nu există şansa ca meciul să fie oprit de ploaie. 22 de grade Celsius, vreme perfect pentru tenis.

londra insorita

********************************************************************************

Simona Halep are parte, ca şi la Roland Garros, de un traseu „subţiat” de sincopele celorlalte favorite, care au pierdut rînd pe rînd parcă tocmai pentru a-i face un culoar favorit numărului 3 WTA. Astăzi, în sfertul de finală care va începe de la ora 14:00, jucătoarea de 22 de ani va avea în faţă ceea ce probabil va fi cel mai dur test pe care-l mai poate primi de rezolvat la această ediţie a Wimbledonului. Se numeşte Sabine Lisicki (nr. 19 WTA), are 24 de ani, vine din Germania şi serveşte chiar şi cu 200 de kilometri pe oră!

sabine lisicki

O sportivă atipică, deloc înaltă pentru o jucătoare de tenis, 1,78 de metri, nemţoaica de origine poloneză s-a remarcat în circuit tocmai datorită serviciului său. Fiind supranumită „Boom Boom” pentru loviturile sale puternice, la fel ca un alt predecesor neamţ de-ai săi, Boris Becker, care la fel se remarcase graţie forţei pe care o imprima mingiilor, Lisicki este tocmai genul de jucătoare pe care nu vrei s-o întîlneşti pe iarbă.

Halep şi avantajul antrenorului

Forţa este doar ingredientul care se remarcă dintr-un joc care, etalat în general de pe spatele terenului, se remarcă prin loviturile cu mult topspin executate de pe ambele părţi, în general bine plasate şi adînci. Are un singur defect şi unul care poate fi exploatat cu destulă uşurinţă de Simona, care stăpîneşte foarte bine această armă. Sabinei nu-i place să fie plimbată, iar alterarea ritmului o transformă într-o jucătoare ce greşeşte des. La capitolul tactică, însă, bonusul suprem pentru Halep este cu siguranţă Wim Fissette, antrenorul româncei, dar care anul trecut a dus-o pe Lisicki pînă în finala Wimbledonului!

Avantaj: e specialistă la Wimbledon

Şi nu este prima ispravă a germano-polonezei pe iarba de la Londra, pentru că, dacă la celelalte trei turnee de Grand Slam a bifat în total doar două calificări în turul 4, la Wimbledon a strîns două sferturi de finală (2009, 2012), o semifinală (2011) şi o finală (2013) din numai cinci participări. Şi, de parcă nu era de ajuns ca să probeze simpatia Sabinei pentru iarbă, aceasta se mai poate mîndri şi cu o finală la dublu, pierdută alături de Samantha Stosur. În plus, cele mai mari victorii ale nemţoaicei în carieră au venit chiar la Wimbledon: cu Şarapova, în turul 4, în 2012, şi cu Serena Williams, în 2013, în aceeaşi fază. De altfel, acestea sînt şi singurele succese ale lui Lisicki în faţa unor jucătoare aflate la momentul jocului pe locul 1 WTA.

Incredibil: e alergică la iarbă!

Pentru ca paradoxul în ceea ce o priveşte pe Lisicki să fie complet, completăm cu aspectul că, la începutul carierei, jucătoarea de tenis nu suporta să joace pe iarbă şi asta dintr-un motiv foarte simplu: este alergică la ea. De altfel, înaintea fiecărui meci ia un medicament care să-i mai atenueze din simptome, mai ales că principalul este un strănut energic.

Tenisul ei a bătut sărăcia

Dacă în acest moment lucrurile par să se fi aşezat pentru nemţoaică, o mărturie emoţionantă făcută chiar înaintea finalei pe care a pierdut-o anul trecut la Wimbledon cu Marion Bartoli impresionează. Lisicki a vorbit despre începuturile ei, iar detaliile aduc aminte de povestea multor talente care, fără voia lor, s-au ratat. „Părinţii mei au făcut tot ce e posibil ca să mă lase să joc tenis. A fost ceva ce am apreciat foarte mult. Tata muncea de la 8 dimineaţa la 9 seara ca să facă tot posibilul să joc tenis. A trebuit să renunţ la turnee pentru că nu îmi permiteam să ajung acolo. Ştiţi, mergeam cu maşina… A fost o mare, mare provocare. Deci ca să ajung în acest punct înseamnă mult pentru noi”, a spus sportiva.

Antrenoare vedetă, asemănări dureroase

În acest moment, Lisicki este antrenată de Martina Hingis, un fost număr 1 mondial şi deţinătoare a 5 Grand Slamuri la simplu şi 10 la dublu şi dublu mixt. Cele două au jucat chiar la dublu, iar la Miami, turneu de prima categorie, au cîştigat titlul, ceea ce a însemnat primul trofeu al elveţiencei după 7 ani. Cele două au însă o poveste asemănătoare. Ca şi antrenoarea sa, retrasă din tenisul de performanţă la doar 23 de ani, în ciuda numeroaselor tentative de revenire, Lisicki a suferit mult în carieră din cauza accidentărilor. Cea mai gravă, în 2010, la gleznă, cînd a absentat aproape jumătate de an. Numai anul acesta Lisicki a abandonat de la 4 turnee, inclusiv de la Roland Garros, motivele fiind felurite: stres gastrointestinal, dureri la umărul drept, o răceală sau dureri la încheietură.

__________________________________________________________________________________________________

Procentajul victoriilor lui Lisicki pe suprafeţe în meciurile la seniori:

Total: 61,2% (261 din 426)

Pe iarbă: 73,9% (34 din 46)

Pe hard: 58,8% (110 din 187)

Pe zgură: 57,5% (61 din 106)

___________________________________________________________________________________________________

Lisicki este o mare pasionată de fotbal şi, pe lîngă naţionala Germaniei, urmăreşte asiduu meciurile lui Bayern Munchen. Preferatul ei: Manuel Neuer

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!