News

Zile libere 2020. Când se anunţă următoarea minivacanţă pentru toţi românii

01.06.2020 | 12:22
ADVERTISEMENT

Românii au tot mai multe zile libere, începând cu 2020. Potrivit calendarului oficial, actualizat, al sărbătorilor legale în 2020, românii vor avea ocazia să se bucure de două week-enduri prelungite la început și mijloc de iunie.

Zile libere 2020. Când se anunţă următoarea minivacanţă pentru toţi românii

Așadar, pe lângă 1 iunie 2020, care a căzut luni și a prelungit, astfel, week-end-ul cu o zi, același lucru se va întâmpla și de Rusalii, în 8 iunie. Așadar, românii vor avea o minivacanță week-end-ul următor, 6-7-8 iunie fiind zile libere. Curajoșii își vor putea lua ziua de 5 iunie concediu pentru a avea 4 zile legate de minivacanță.

ADVERTISEMENT

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele considerate libere prin lege, vor primi bani în plus la salariu. Mai exact, ziua lucrată va fi plătită dublu de angajatori.

Zile libere în 2020 sunt:

  • 1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
  • 24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
  • 17 aprilie (Vinerea Mare), 19 -20 aprilie 2020 ( Paște ortodox)
  • 1 mai — Ziua Muncii
  • 1 iunie – Ziua Copilului
  • 7 iunie (duminică), 8 iunie (luni) — Rusalii
  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie — Ziua Națională a României
  • 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul
ADVERTISEMENT

Veștile bune nu se termină aici, pentru românii iubitori de vacanță. Pe lângă 8 iunie, când lumea va sta acasă sau va merge la mare de Rusalii, românii vor mai avea nu mai puțin de 5 zile libere în 2020.

Multe zile libere pentru români în 2020. Începutul lui decembrie, sărbătoare națională

Prima zi liberă, considerată sărbătoare, cade pe 15 august. Vorbim despre Adormirea Maicii Domnului. Din păcate, această zi cade sâmbătă, astfel că oamenii nu vor resimți cu adevărat ziua liberă. Următorul week-end prelungit va fi un cadou pentru români spre fine de noiembrie, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei, în 30 noiembrie. Sărbătoarea cade într-o zi de luni, astfel că oamenii vor avea week-end prelungit dacă își vor lua o vacanță sâmbătă, 28 noiembrie. Mai mult, cei rămași cu zile libere de concediu vor putea să prelungească week-end-ul cu ziua de 27 noiembrie, vineri.

ADVERTISEMENT

Mai mult, fiindcă 1 decembrie cade marți, imediat după 30 noiembrie, care este luni, românii se pot considera binecuvântați la început de iarnă. Cu doar trei zile libere de concediu (2-3-4 decembrie), românii vor avea parte de nu mai puțin 9 zile libere, o adevărată vacanță, în care pot pleca la ski sau la băi termale.

Anul se va termina cu cea mai așteptată sărbătoare, Crăciunul. Oamenii vor colinda și se vor distra timp de mai multe zile, în condițiile în care 25 cade vineri și, cel mai probabil, mulți vor avea zile de concediu de „lichidat” pe final de an.

ADVERTISEMENT

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

ADVERTISEMENT