News

ZILE LIBERE! Cînd vor avea vacanţă elevii si bugetarii

Peste trei milioane de elevi au revenit la cursuri pe data de 15 septembrie 2014, după vacanţa de vară. Unii dintre ei, mai norocoşi, vor pleca deja în prima vacanţă, la începutul lunii...
25.09.2014 | 12:23
ZILE LIBERE Cind vor avea vacanta elevii si bugetarii

Peste trei milioane de elevi au revenit la cursuri pe data de 15 septembrie 2014, după vacanţa de vară. Unii dintre ei, mai norocoşi, vor pleca deja în prima vacanţă, la începutul lunii noiembrie. Bugetarii vor mai avea de aşteptat până la următoarea zi liberă prevăzută în Codul Muncii, 30 noiembrie.

ZILE DE VACANŢĂ PENTRU ELEVI

Anul şcolar 2014-2015 a început pe data de 15 septembrie. Semestrul I va avea cursuri în perioadele luni, 15 septembrie – vineri, 19 decembrie şi luni, 5 ianuarie – vineri, 30 ianuarie.

Nici bine nu a început şcoală, că elevii claselor din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor intra în prima vacanţă în perioada 1 – 9 noiembrie. Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie şi se va încheia duminică, 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie.

Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie. Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Săptămâna 6–10 aprilie 2015 din semestrul al II-lea este săptămână dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit “ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că ia în calcul posibilitatea ca anul viitor, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, şcolile să organizeze diverse activităţi pentru elevi, fără însă ca aceştia să fie obligaţi să participe. “Anul şcolar 2015-2016 va începe pe 15 septembrie. Dar iau în calcul ca anul viitor, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, şcoala să organizeze activităţi prin care cei care vor – elevii, părinţii – să vină la şcoală pe diverse activităţi extracurriculare, dar şcoala va începe pe 15 septembrie”, a afirmat ministrul Educaţiei.

ZILE LIBERE PENTRU BUGETARI

În anul 2014, bugetarilor li s-au acordat 12 zile libere prin Codul Muncii, o parte dintre ele ca sărbători legale.

Până la sfârşitul anului, bugetarilor le-au mai rămas patru zile libere, astfel:

Sfântul Andrei – 30 noiembrie, duminică

Ziua Naţională a României – 1 decembrie, luni

Crăciunul – 25, 26 decembrie, joi şi vineri

sursa: romaniatv.net

 P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!

Tags: