News

Zilele Bucureștiului 2019. Care este programul complet al evenimentelor si concertelor din capitală

19.09.2019 | 12:49
Zilele Bucurestiului 2019 Care este programul complet al evenimentelor si concertelor din capitala

Zilele Bucureștiului 2019 vor fi sărbătorite cu fast în weekend-ul ce urmează, și anume 21 – 22 septembrie. FANATIK îți spune ce evenimente va organiza Primăria București pentru a aniversa 560 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei. Trebuie să știți în primul rând că toate evenimentele și concertele organizate cu această ocazie vor fi gratuite, iar bucureștenii, dar și turiștii aflați în Capitală în aceste zile, se vor putea bucura din plin de ele,

Zilele Bucureștiului 2019

Weekend-ul acesta vine cu schimbări importante în București. Bulevardul Unirii – tronsonul cu fântâni, cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei – se transformă într-o arteră pietonală, unde va fi organizată o adevărată petrecere în stradă ce va fi intitulată iCeleBrate my City. Oamenii vor fi întâmpinaţi, sâmbătă și duminică, începând cu ora 10,00, cu o serie de activităţi stradale pentru toate vârstele, ateliere creative şi momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant şi animaţie de stradă, zeci de artişti costumaţi de sărbătoare, un bazar urban cu produse locale hand-made şi de artizanat, dar şi multe alte surprize.

Ca de fiecare dată, sărbătoarea oraşului aduce în stradă şi bucătăria urbană, prin Bucharest Food Festival – Street Edition. Cele mai apreciate preparate culinare internaţionale de tip street food vor fi gătite pe loc, iar vizitatorii se vor putea delecta cu specialităţi, după cum promit organizatorii. Nu se termină aici surprizele. Cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piața Constituției.

Zilele Bucureștiului 2019. Zilele Bucureștiului
Zilele Bucureștiului sunt organizate de Primăria Capitalei. Sursa foto – facebook

Care este programul complet al evenimentelor si concertelor din capitală

Cele 8 echipe care isi vor prezenta lucrarile pe fatada Palatului Parlamentului sunt Antaless Visual Design (castigator al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia), George Berlin Studios (castigator al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.), 404.Zero (castigator al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania), MOjO STUDIO (castigator al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina).

Marco Morgese (castigator al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania), Michele Pusceddu (castigator al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria), Rene si Andrzej (castigatori ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din Romania) si Mindscape Studio (castigator al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din Romania) se află și ei pe listă. Un amănunt interesant este acela că Primăria a decis să mute sărbătoarea două zile mai târziu. Atenție! Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției vor urca artiști de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin două concerte : SCHILLER și Waldeck.