Life

Zilele în care nu se fac nunți în 2023. Ce trebuie să ia mirii în considerare 

Vrei să te căsătorești în 2023? Află că pentru organizarea nunții trebuie să ții cont de anumite aspecte, căci nu se poate face în orice zi.
26.12.2022 | 21:14
Zilele in care nu se fac nunti in 2023 Ce trebuie sa ia mirii in considerare
Când să-ți planifici nunta în 2023. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anul 2022 este aproape de sfârșit, iar pentru 2023 mulțimi de oameni au planuri mărețe, precum nunta. Evenimentul se organizează în anumite perioade.

Cum să-ți programezi nunta pentru 2023. Zilele de care trebuie să ții cont

Căsătoria dintre un bărbat și femeie este considerat cel mai frumos legământ. Deși unii miri sunt nerăbdători să-și spună ”Da!” în 2023 și să joace la nuntă, nu pot face asta oricând.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-a stabilit ca nunta să nu aibă loc în post, mai ales în posturile mari din an: Paști, Sfinții Apostol Petru și Pavel, Adormirea Maicii Domnului și Crăciun.

Totodată, nunțile sunt interzise în Ajun de Bobotează sau chiar atunci când are loc sărbătoarea propriu-zisă. Nu se oficializează căsătorii nici când sunt Praznicele Împărătești.

ADVERTISEMENT

Praznice Împărătești sunt: Boboteaza, Aducerea moaștelor Sf.Ier.Ioan Gură de Aur, Buna Vestire, Întâmpinarea Domnului, Întălțarea Domnului, Sfânta Treime, Nașterea Sfântului Iona Botezătorul, Sfântul Ilie, Nașterea Maicii Domnului, Înălțarea Sfintei Cruci, Schimbarea la față a Domnului, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Sfântul Andrei, Sfântul Nicolae etc.

De ce nu se fac nunți în post

A face o nuntă în post înseamnă a încălca tot ce înseamnă această perioadă de curățire și rânduielile bisericești.

ADVERTISEMENT

”A face nunți în aceste zile înseamnă a sfida, dacă nu chiar a batjocori rânduielile bisericeşti aşezate în vederea desăvărşirii noastre morale.

De aceea se şi spune că nunțile oficiate in timpul Posturilor nu durează, ca un fel de pedeapsă a lui Dumnezeu şi plată pentru nesocotirea rânduielilor sfinte.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă dobândim dispensă sau dezlegare de a face nuntă în asemenea perioade, este bine să nu le oficiem. Neglijarea şi sfidarea lui Durnnezeu și a rânduielilor sfinte nu rămân niciodată fără răsplată”, transmite părintele Nicolae Necula, potrivit Doxologia.

Nunțile din luna mai duc la divorț?

Din popor se spune că nu este bine să te căsătoreși în luna mai, atât religios, cât și civil, deoarece poți ajunge la divorț. Potrivit unei superstiții, ielele ar umbla pe pământ, după Paști, încă 5 săptămâni și ar lua mințile viitorilor soți. Însă, din punct de vedere religios nu există interdicție pentru luna mai, cu excepția Înălțării Domnului.

ADVERTISEMENT