Fotbal international

Zilele lui Marius Șumudică la Rizespor sunt numărate: ”Nu e posibil să mai lucreze împreună”

28.02.2021 | 12:47
Zilele lui Marius Sumudica la Rizespor sunt numarate Nu e posibil sa mai lucreze impreuna
ADVERTISEMENT

Antrenorul Marius Șumudică nu a reușit nicio victorie de la numirea oficială la Rizespor, ultimele sale declarații au încins atmosfera în Turcia, iar unele voci au început să-i ceară demisia.

Formația tehnicianului a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Sivasspor, în ciuda faptului că a jucat în superiotate numerică din minutul 32.

ADVERTISEMENT

La finalul jocului, Șumi a avut o ieșire nervoasă la adresa jucătorilor săi pe care i-a acuzat că sunt lipsiți de valoare.

Un fost jucător cere rezilierea contractului dintre Rizespor și Marius Șumudică

”Eu am aici un contract, dar dacă nu sunt mulțumiți de mine cei din conducere, putem să ne așezăm la masă și să discutăm. Nici Jose Mourinho nu ar reuși, dacă ar veni aici. Fotbaliștii mei nu pot face un dribling, nimic!”, a fost declarația lui Marius Șumudică care a aprins spiritele la Rizespor.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional turc Ridvan Dilmen, care a jucat timp de 12 ani la Fenerbahce Istanbul, este de părere că românul a cerut practic să fie dat afară cu aceste afirmații și consideră că acesta nu mai pote fi antrenorul echipei.

”Șumudică ar trebui să fie demis după aceste declarații, trebuie să se despartă de Rizespor. Mie îmi place Șumudică, e un antrenor care propune un sistem clar, dar declarația lui a fost ca și cum ar fi spus: ‘Dați-mă afară, mi-e dor de România’. Nu e posibil ca echipa și antrenorul să mai lucreze împreună după aceste declarații”, a spus Dilmen, conform Ajansspor.

ADVERTISEMENT

Deși își arăta atașamentul față de club și declara că ar vrea să rămână și dacă echipa retrogradează, Șumudică sublinia încă din urmă cu mai bine de o săptămână că are de a face cu un lot compus din jucători de o valoare foarte scăzută.

După ce Dan Petrescu s-a despărțit în această săptămână de Kayserispor, Marius Șumudică a vorbit din nou despre forța campionatului Turciei și a spus pe un ton apăsat că nu sunt mulți antrenori și jucători români la echipele importante din Europa.

ADVERTISEMENT

Formația lui Marius Șumudică ocupă locul 15 în Turcia, cu 28 de puncte, la trei lungimi de prima poziție retrogradabilă, ocupată de Erzurum. Pentru Rizespor urmează miercuri, 3 martie, partida cu Kayserispor, fosta echipă a lui Dan Petrescu, aflată pe poziția a 16-a, cu 25 de puncte.

ADVERTISEMENT