Fotbal international

Zimbru Chişinău a pierdut cinci meciuri la masa verde! Cea mai drastică pedeapsă din istoria fotbalului moldovenesc

29.09.2018 | 16:45
Zimbru Chisinau a pierdut cinci meciuri la masa verde Cea mai drastica pedeapsa din istoria fotbalului moldovenesc

Zimbru Chişinău a pierdut cinci meciuri la masa verde, formaţia din capitala Republicii Moldova primind cea mai drastică pedeapsă din istoria fotbalului de peste Prut. Decizia fără precedent a venit după ce clubul l-a folosit pe Alexandru Onică în cinci meciuri, cu toate că fotbalistul era suspendat.

În aceste condiţii rezultatele meciurilor Zimbru Chişinău – FC Zaria 4-3, FC Petrocub – Zimbru Chişinău 2-1, Zimbru Chişinău – CSF Speranţa 1-0 şi Dinamo-Auto – Zimbru Chişinău 1-1 au fost anulate, în timp ce rezultatul din meciul Şeriff Tiraspol – Zimbru Chişinău 3-0 a fost menţinut. În aceste condiţii, după ce a pierdut cele cinci meciuri la masa verde, formaţia din capitala Republicii Moldova a ajuns pe penultimul loc în clasament şi a pierdut şapte puncte.

Zimbru Chişinău a pierdut cinci meciuri la masa verde şi a fost amendată de FMF

Zimbru Chişinău a pierdut cinci meciuri la masa verde şi a primit o amendă de 18.000 de lei moldoveneşti (78.260 de lei). Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. “La ședința sa din data de 28 septembrie 2018, Comitetul de Competiții al FMF în baza informațiilor, sesizărilor și a materialelor acumulate, cererilor înregistrate la FMF, referitoare la competițiile disputate sub egida F.M.F. Pentru nerespectarea de către FC Zimbru a prevederilor Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal, ediția 2018 ce țin de evidența cartonașelor galbene și a ordinii de executarea a suspendărilor ca urmare a acumulării cartonașelor galbene (pct. 16.3., pct. 16.4.,pct. 16.20., pct. 16.21.), fapt care în rezultat a condus la folosirea efectivă de către FC Zimbru contrar prevederilor regulamentare a jucătorului Onică Alexandru la meciurile de campionat din cadrul Diviziei Naționale, ediția 2018”, au scris oficialii FMF. Alexandru Onică a fost suspendat pentru două etape, după ce a jucat în cele cinci meciuri.

Oficialii clubului Zimbru Chişinău nu au comentat decizia Comitetului de Competiţii din FMF. Formaţia din capitala Republicii Moldova va juca duminică, de la ora 15:30, cu Milsami Orhei.

Zimbru Chişinău a pierdut cinci meciuri la masa verde şi a fost amendată cu 18.000 de lei moldoveneşti
Zimbru Chişinău a pierdut cinci meciuri la masa verde şi a fost amendată cu 18.000 de lei moldoveneşti