News

Zina Dumitrescu, omagiată de fostele manechine la Casa Venus! Mesaj răvăşitor al lui Cătălin Botezatu

30.03.2019 | 13:24
Omagiu pentru Zina Dumitrescu la Casa de moda Venus

Manechinele lansate de Zina Dumitrescu sunt în doliu! Acestea i-au adus un ultim omagiu celei care a fost Mama Zina pentru ele. Cum corpul neînsufleţit al Zinei Dumitrescu nu a fost depus la nicio capelă din Bucureşti, iar fiul fostei creatoare de modă ţine secret detaliile funeraliilor mamei sale, fostele modele au depus coroane de flori şi lumânări la Casa de modă Venus.

Omagiu pentru Zina Dumitrescu la Casa de modă Venus

Aici a lucrat şi a creat Zina Dumitrescu o viaţă întreagă, iar cele mai importante prezentări de modă au avut loc la Casa de modă Venus, de unde pleca moda în toată  România. Zina Dumitrescu este designerul care a pus bazele modei din țara noastră.

A lansat primele modele în moda românească, iar acestea îi sunt recunoscătoare şi după moartea creatoarei de modă. Acestea se strâng sâmbătă, pe data de 30 martie, în faţa Casei de modă Venus.

Zina Dumitrescu, un ultim omagiu din partea prietenilor sai

Fiul Zinei Dumitrescu se pare că vrea să incinereze corpul neînsufleţit al mamei sale

Cătălin Botezatu, unul dintre modelele lansate de Zina Dumitrescu, a trimis și el o coroană de flori, cu un mesaj simplu, dar dureros: „Te vom iubi mereu, Mama Zina”.

“Îmi pare rău că nu ne-am luat la revedere cum trebuie de la ea. Era plină de viaţă, avea multe poveşti. Îmi plăcea să o ascult, mai ales povesta când a cunoscut-o pe Coco Channel. Eu ştiu că acea un loc de veci la cimitirul Belu şi chiar mai mergea pe-acolo atunci când era în viaţă, deci cu siguranţă voia o înmormântare tradiţională, dar fiul s-a opus”, a declarat una dintre cunoştinţele Zinei Dumitrescu.

Zina Dumitrescu a încetat din viață în data de 29 martie 2019, la vârsta de 82 de ani. Aceasta s-a stins din viață la azilul unde și-a petrecut ultimii ani de viață. Despre fiul Zinei Dumitrescu, Cătălin, s-a aflat că nu prea o înmormântare clasică pentru mama sa, ci vrea să o incinereze, fapt care i-a nemulţumit pe toţi prietenii fostei creatoare de modă.