Fotbal international

Zinedine Zidane, conștient că Manchester City nu va fi afectată de excluderea europeană înainte de ”dubla” cu Real: ”Sunt o echipă puternică și asta nu se schimbă!”

15.02.2020 | 15:55
Zinedine Zidane constient ca Manchester City nu va fi afectata de excluderea europeana inainte de dubla cu Real Sunt o echipa puternica si asta nu se schimba
ADVERTISEMENT

Real Madrid și Manchester City se vor duela, la finalul lunii februarie, în manșa tur a optimilor de finală din UEFA Champions League. Înainte de acest meci, ”cetățenii” se confruntă cu o uriașă problemă administrativă, după ce UEFA i-a exclus pentru două sezoane din Ligă. Zinedine Zidane, antrenorul Realului, e convins că City nu va fi slăbită de această decizie.

Zidane e sigur că City nu va fi afectată de excluderea europeană înainte de ”dubla” cu Real: ”Sunt o echipă puternică și asta nu se schimbă!”

Sâmbătă, la sediul clubului Real Madrid, Zinedine Zidane a susținut o conferință de presă premergătoare partidei cu Celta Vigo, din runda a 24-a a primei ligi spaniole.

ADVERTISEMENT

Printre altele, ”Zizou” a abordat și tema momentului din fotbalul european: excluderea lui Manchester City pentru două sezoane din UEFA Champions League.

Francezul, care va înfrunta campioana Angliei peste 11 zile, spune că decizia forului european nu schimbă lucrurile, iar echipa lui Guardiola rămâne la fel de puternică.

ADVERTISEMENT
  • 26 februarie, de la ora 22:00, e data meciului Real Madrid-Manchester City, din optimile Ligii Campionilor

“Nu știu dacă se va schimba cu adevărat ceva. Vorbesc doar despre fotbal și despre meciurile pe care le avem împotriva lor.

ADVERTISEMENT

Sunt o grupare puternică, competitivă și asta nu se va schimba. Problema pe care o am acum este mâine joc”, a spus antrenorul francez.

  • Real Madrid – Celta Vigo se joacă duminică, de la ora 22:00, pe ”Santiago Bernabeu”

Manchester City, exclusă pentru două sezoane din Europa

Forul fotbalistic european a anunțat, vineri, excluderea celor de la Manchester City pentru următoarele două sezoane din Liga Campionilor. Echipa engleză a fost pedepsită din cauza încălcării fair-play-ului financiar.

ADVERTISEMENT

Pe lângă decizia dură luată de Camera de Investigaţie a Comisiei de Control Financiar al Cluburilor a UEFA, ”cetățenii” au primit și o amendă uriașă în valoare de 30 de milioane de euro.

TAS, unica salvare a celor de la City

Manchester City va ataca la TAS decizia UEFA. Campioana en-titre a Angliei are dreptul să atace decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și este de așteptat ca gruparea engleză să facă acest lucru cât mai curând acest lucru.

”Procesul UEFA a fost defectuos și au existat în mod constant scurgeri ceea ce înseamnă că nu ar exista prea multe îndoieli în ceea ce privește rezultatul. Mai simplu spus, acesta este un caz inițiat de UEFA, urmărit de UEFA și judecat de UEFA. Vom merge la TAS”, se arată într-un comunicat al clubului.

ADVERTISEMENT