Fotbal international

Zinedine Zidane, la Juventus din vară?! Francezul vrea să facă revoluţie la club şi aduce 5 staruri

03.02.2019 | 11:52
Zinedine Zidane la Juventus din vara Francezul vrea sa faca revolutie la club si aduce 5 staruri

Egalul cu Parma din ultima etapă, 3-3 pe teren propriu și mai ales erorile uriașe din apărare, au tensionat mult situația la Torino și în vară se pregătește o adevărată revoluție la Juventus. După cinci ani petrecuți împreună torinezii se vor despărți de antrenorul Massimiliano Allegri și pe bancă va sosi un fost mare jucător al bianconerilor, fostul coach al lui Real Madrid, francezul Zinedine Zidane!

Andrea Agnelli și directorul sportiv Paratic au avut deja mai multe runde de întrevederi cu Zizou, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care francezul nu s-a grăbit să îi ia locul lui Jose Mourinho la Manchester United. Pentru Zidane Juventus este a doua dragoste după Real Madrid și s-a arătat foarte încântat de posibilitatea de a reveni în capitala Piemontului, în calitate de antrenor.

Zidane este încântat să revină ca antrenor la Torino

Evident, sosirea lui Zidane ar urma să producă o adevărată revoluție și în lot. Tehnicianul francez a înaintat deja o listă de propuneri conducerii torineze, subliniind că va fi mulțumit dacă din cele zece nume îi vor fi aduși măcar jumătate. Totodată, el este convins că va putea face din Juventus acea putere la nivel european, la care tânjesc de multă vreme oficialii bianconerilor.

Zidane în locul lui Allegri la Juventus. După cinci ani Max Allegri se va despărți de Juve, pentru a merge la Inter
Zidane în locul lui Allegri la Juventus. După cinci ani Max Allegri se va despărți de Juve, pentru a merge la Inter

Vor fi multe plecări, pe sume considerabile: fundașul Alex Sandro, evaluat la 60 de milioane euro, posibil Pjanic, cotat 80 de milioane, Mandzukic, 60 de milioane, Douglas Costa, 80 milioane, Dybala, între 100 și 120 de milioane, pentru a se putea compensa cu sumele ce trebuie plătite pentru aducerea jucătorilor doriți de Zidane. Acestea ar fi numele grele de care ar urma să se despartă Juve, nemaivorbind de Caceres, Rugani, Khedira, care vor pleca pe bani mult mai puțini. Trebuie consolidată mai ales apărarea, praf în meciul cu Parma.

Francezul vrea mulți jucători de la Real Madrid

Lista de zece a lui Zidane îi cuprinde pe mai mulți jucători de la Real Madrid: fundașii Raphael Varane și Marcelo, pentru ultimul Juve având deja pregătită suma de 45 de milioane euro, mijlocașii Isco și Luka Modric, precum și atacanții Benzema și Asensio. Toți încântați de ideea de a lucra din nou cu omul alături de care au cunoscut satisfacții incredibile, în special în Champions League. În afara lor, Zizou a pus ochii pe Paul Pogba, pe Marco Verratti și pe Kylian Mbappe de la PSG, precum și pe Antoine Griezmann.

Zidane în locul lui Allegri la Juventus. Primul, aproape rezolvat, este prietenul lui Ronaldo, brazilianul Marcelo
Zidane în locul lui Allegri la Juventus. Primul, aproape rezolvat, este prietenul lui Ronaldo, brazilianul Marcelo

Este clar, aceasta este doar o listă, din care francezul a spus că va fi foarte mulțumit dacă îi vor fi aduși cinci jucători, mai ales că toți aceștia costă sume astronomice. În afara lui Marcelo cele mai mari șanse să vină le au Isco, Modric, posibil Asensio și Verratti, Marcelo fiind considerat deja ca rezolvat. Și Juventus a țintit anumite piste de mercato, cea mai importantă fiind olandezul De Ligt, de la Ajax, în apărare.

Allegri o virează spre Milano, pentru a prelua pe Inter

În ceea ce îl privește pe Massimiliano Allegri, care mai mult ca sigur va fi în vară pentru a cincea oară consecutiv campion al Italiei și ar avea în total 11 trofee cu Juventus, acesta are deja postul asigurat puțin mai departe de Torino, adică la Milano, unde a mai lucrat la AC Milan. Acum este vorba însă de rivala rossonerilor, Inter, unde noul cap organizatoric este Beppe Marotta, adică nimeni altul decât omul cu care Allegri a lucrat până în 2018 excelent la Juventus!