Fotbal international

Zinedine Zidane laudă schimbarea de atitudine a jucătorilor săi în El Clasico: ”Ieșim dintr-o perioadă complicată”

02.03.2020 | 07:37
Zinedine Zidane lauda schimbarea de atitudine a jucatorilor sai in El Clasico Iesim dintro perioada complicata
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, a lăudat schimbarea de atitudine a jucătorilor săi în El Clasico, care după victoria în fața Barcelonei, scor 2-0, au revenit pe primul loc în La Liga.

Zinedine Zidane, laudă schimbarea de atitudine a jucătorilor săi în El Clasico: ”Revenirea pe primul loc în clasament nu este cel mai important lucru”

”Este bine să câștigi într-un Clasico, dar nu consider că revenirea pe primul loc în clasament este cel mai important lucru. Desigur, aceste trei puncte contează, dar ceea ce m-a interesat cel mai mult a fost schimbarea atitudinii”, a spus francezul la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

”Ieșim dintr-o perioadă complicată și sincer mă bucur că am câștigat. Am făcut ceea ce trebuia și sunt foarte mândru de jucătorii mei. Avem o echipă grozavă, am cei mai buni jucători și trebuie să o arătăm de fiecare dată”, a declarat Zinedine Zidane despre atitudinea jucătorilor săi în El Clasico.

”A existat o oportunitate și am profitat de ea”

”Cred că merităm victoria pentru tot ceea ce am realizat colectiv. Este adevărat că săptămâna a fost dificilă, dar am avut o mare oportunitate în această seară și am discutat multe despre asta între noi. Ne-am spus că putem face ceva bun în acest Clasico”, a continuat Zidane.

ADVERTISEMENT

”Aveam nevoie de asta. Da, a existat o oportunitate și am profitat de ea. Vestiarul nu a căzut după înfrângerea cu Manchester City, deoarece considerăm că am jucat destul de bine, în afară de acele zece minute fatidice de la final”, a menționat tehnicianul ”galacticilor”.

”Va fi greu în continuare și știu că vom fi din nou criticați”

”Presingul nostru nu a fost suficient de bună în prima repriză așa că a trebuit să schimbăm asta. În a doua parte am sufocat Barcelona. Acest lucru a avut consecințe benefice pentru noi, deoarece adversarul nu se simte bine fără minge”, a afirmat Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă Real Madrid este favorită în acest moment la câștigarea titlului, francezul a răspuns: ”Acestea sunt doar trei puncte. Va fi greu în continuare și știu că vom fi din nou criticați. O știu prea bine și trebuie să accept acest lucru”.

Vinicius, cel mai tânăr marcator din istoria El Clasico

Real Madrid a învins Barcelona, scor 2-0, în derby-ul etapei a 26-a din La Liga. Golurile din El Clasico au fost marcat de Vinicius (71) și Mariano Diaz (90+2). În urma victoriei, ”galacticii” trec pe primul loc, cu 56 de puncte, în timp ce Barcelona rămâne pe locul doi, cu 55 de puncte.

ADVERTISEMENT

Vinicius Jr. a devenit cel mai tânăr marcator din El Clasico. Brazilianul, la 19 ani și 233 de zile, a doborât recordul deținut până duminică de Leo Messi, care marca în marele derby la 19 ani și 259 de zile.

ADVERTISEMENT