Sport

Cristiano Ronaldo și Varane, decisivi în venirea lui Zidane la Manchester United. Cum încearcă „diavolii” să îl convingă pe francez

Manchester United vrea să îl schimbe pe Solskjaer cu Zinedine Zidane. Șefii de pe Old Trafford se folosesc de influența lui Ronaldo și Varane pentru a îl convinge pe francez.
14.11.2021 | 11:14
Cristiano Ronaldo si Varane decisivi in venirea lui Zidane la Manchester United Cum incearca diavolii sa il convinga pe francez
ADVERTISEMENT

Manchester United a ezitat să îl demită pe Ole Gunnar Solskjaer după rezultatele slabe din ultima perioadă și l-a pierdut pe Antonio Conte, care a semnat cu Tottenham. Vicecampioana Angliei are doar o victorie în ultimele șase partide de Premier League, iar șefii de pe Old Trafford par să fi rămas fără strop de răbdare.

Conducerea „diavolilor roșii” au încercat apoi pista Brendan Rodgers, dar managerul nord-irlandez este sub contract cu Leicester City. O altă țintă pentru Man United ar fi și tehnicianul lui PSG, Mauricio Pochettino, dar care este în aceeași situație cu Rodgers.

ADVERTISEMENT

Astfel, la United s-a reaprins mai vechea dorință de a îl numi antrenor pe Zinedine Zidane, care este și liber după despărțirea de Real Madrid, din luna iunie.

Cum încearcă Manchester United să îl aducă pe Zinedine Zidane. Cristiano Ronaldo și Varane, factori decisivi

Zinedine Zidane este unul dintre cei mai decorați antrenori din istoria fotbalului. În cele două mandate pe care le-a avut pe Santiago Bernabeu, francezul a câștigat trei trofee Champions League la rând, în perioada 2016-2018.

ADVERTISEMENT

Situația din clasament a lui United nu e deloc una roz și seamănă cu cea în care se afla Real Madrid în martie 2019, atunci când „Zizou” s-a întors în capitala Spaniei pentru al doilea său mandat.

„Diavolii roșii” sunt pe locul 6 în Premier League, cu 17 puncte, nouă mai puține decât liderul Chelsea și cinci sub rivala Liverpool, care ocupă poziția a patra, ultima care duce în sezonul viitor de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Conform The Times, dintre toți posibilii înlocuitori ai lui Solskjaer, Zidane a fost mereu favoritul numărul unu pentru conducerea lui Manchester United, care speră ca Raphael Varane și Cristiano Ronaldo să îl convingă pe francez să antreneze pe „Teatrul Viselor”.

Cei doi super fotbaliști transferați în vară de United au o relație excelentă cu Zinedine Zidane. Împreună, pe lângă cele trei Ligi ale Campionilor, cei trei au mai câștigat un titlu, o Supercupă a Spaniei, două Supercupe ale Europei și două Campionate Mondiale ale Cluburilor.

ADVERTISEMENT

Aceeași sursă susține că, în prezent, Zidane este nesigur dacă să o preia sau nu pe United, neștiind dacă este echipa potrivită pentru el în acest moment al carierei.

Cristiano Ronaldo și-a dat deja acordul pentru venirea lui Zidane

Presa din Marea Britanie susține că Ronaldo și-a dat deja acordul pentru venirea lui Zidane, lusitanul fiind sătul de cum merge echipa cu Solskjaer la timonă. De-a lungul timpului, CR7 a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui „Zizou”.

„Încrederea nu o capeți singuri. Îți este dată și de coechipieri și mai ales de antrenor. Trebuie să te simți important atunci când faci parte dintr-un grup, iar Zidane m-a făcut mereu să mă simt special. M-a ajutat enorm. Eram de mult fanul lui, dar lucrând cu el am ajuns să îl admir și mai mult”, declara Ronaldo, în 2019, despre Zidane.

  • 300 de milioane de euro ar urma să aibă pe mână Zinedine Zidane pentru transferuri în următoarele două perioade de mercato
ADVERTISEMENT