Fotbal international

Zinedine Zidane, omul care a revoluţionat-o pe Real Madrid! “Zizou”, artistul gazonului, al peliculei și al băncii tehnice

26.02.2020 | 18:00
Zinedine Zidane omul care a revolutionato pe Real Madrid Zizou artistul gazonului al peliculei si al bancii tehnice
ADVERTISEMENT

După câștigarea Supercupei Spaniei, Zinedine Zidane conduce pe Real Madrid spre „tripleta” de vis, completată de campionat și Liga Campionilor. După victoria în fața lui Atletico Madrid, Zinedine Zidane a devenit antrenorul momentului, în La Liga. Realul se află în lupta la titlu, chiar dacă a pierdut în ultima etapă, scor 0-1 cu Levante. Personalitate complexă, „Zizou” scrie istorie la Madrid, orașul în care acum impresionează ca antrenor, după ce a strălucit ca jucător.

Kroos și Isco, sacrificați surprinzător, dar eficient

Real Madrid nu începuse tocmai fericit meciul cu rivala Atletico, echipa pregătită de Simeone dând impresia că stă mai bine în teren. Cu toate acestea, după pauză, pe gazon a intrat un alt Real, care, până la urmă, avea să se impună prin reușita lui Benzema, prima semnată de acesta în fața concitadinei Atletico.

ADVERTISEMENT

După finalul primei reprize, Zidane a luat o decizie surprinzătoare, reîncepând meciul fără Toni Kroos și Isco. În condițiile în care Gareth Bale nu a fost folosit, desi potrivit spuselor lui Zidane nu a părăsit echipa și era apt de joc, această mișcare n-a creat sincope în jocul departamentului ofensiv, ba din contră, a revigorat  echipa. Până la urmă, poate părea un șablon, dar cine nu riscă, nu câștigă…

„Ne batem pe toate fronturile”

Așa cum era și firesc, Zinedine Zidane este încrezător în potențialul echipei sale și caută succesul pe toate planurile.

ADVERTISEMENT

„Ne batem pe toate fronturile, campionat și UEFA Champions League. Deocamdată, am cucerit doar un singur trofeu, Supercupa Spaniei”, a declarat tehnicanul francez.

Capriciosul care a învins o boală bizară

Așa cum își dorește pentru echipa pe care o antrenează, charismaticul antrenor pare să aibă succes pe toate planurile. Știm că a fost un fotbalist genial, încununat cu titlul de campion mondial în 1998, ba mai mult, a îmbrățișat și cariera de actor pentru o scurtă perioadă. Cinefilii știu că „Zizou” a jucat în trei filme artistice, „Asterix la Jocurile Olimpice”, „Goal” și „Goal 2”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost protagonistul producțiilor documentare „Ochii pe albaștri” și „Zidane, un portret al Secolului XXI”. Acum, îndeplinește de minune rolul de „regizor” pe banca tehnică a „Galacticilor” de la Real…

La capitolul lucruri inedite despre viața lui Zidane notăm că francezul suferă de talasemie minoră, o boală ereditară, caracterizată de producția scăzută de hemoglobină. Se pare că, în general, este vorba despre o maladie ușoară, dar există și cazuri rare în care poate avea urmări fatale.

ADVERTISEMENT

Însă, asta nu l-a împiedicat pe rebelul Zidane să fumeze încă din perioada în care era jucător și este de notorietate fotografia în care a fost surpins cu țigara în gură, alături de colegii de la echipa națională, în timpul Mondialelor din 2006.

O familie fiedelă Realului

Nu doar Zidane i-a fost fidel Realului, echipa la care a evoluat dar și la care a antrenat, la mai multe categorii. Toți copiii săi, Enzo (botezat astfel după numele idolului lui „Zizou”, uruguayanul Enzo Francescoli, fost jucător la Marseille), Eyaz, Theo și Luca au evoluat în tricoul „blanco”. Dar apropierea lui Zidane de Real Madrid nu se oprește aici…

Francezul a renunțat la mulți bani, pentru a rămâne „în curtea” clubului din capitala Spaniei. Pe când era jucător, Zidane era unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lume, încasând mai mult de 6 milioane de euro, anual. După ce s-a retras și a devenit „secundul” lui Carlo Ancelotti, salariul său a scăzut considerabil, la aproximativ 600.000 de euro brut pe an. Era o diferență uriașă față de cât câștiga Tito Vilanova (3,5 milioane de euro), în perioada în care era „secundul” lui Pep Guardiola, la CF Barcelona.

Soția i-a îndreptat pașii spre Madrid

Și pentru că tot vorbeam despre… fidelitate, adăugăm faptul că Zidane și-a cunoscut soția, Veronica Fernandez, la Cannes, la vârsta de 17 ani. În perioada în care ea era studentă la biologie și dansatoare, cei doi au locuit împreună, într-un cămin.

S-au căsătorit în 1994, la Bordeaux, iar cuplul lor este considerat un exemplu de stabilitate, în ciuda unor zvonuri apărute vremelnic, referitoare la o relație extraconjugală a lui „Zizou” cu cântăreața Nadyia. Mai mult, se pare că originile spaniole ale Veronicăi au avut un cuvânt hotărâtor în decizia lui Zidane de a o părăsi pe Juventus Torino pentru Real Madrid.

„Nu voi dezvălui ce s-a întâmplat la vestiar. Trebuia să schimb ceva și mi-a reușit. Deocamdată…”  – Zinedine Zidane

  • 9 ani a petrecut „Zizou” în curtea clubului „blanco”
ADVERTISEMENT