Fotbal international

Zinedine Zidane, pe picior de plecare de la Real Madrid: „O să facă misiunea foarte ușoară pentru club”

09.05.2021 | 10:00
Zinedine Zidane pe picior de plecare de la Real Madrid O sa faca misiunea foarte usoara pentru club
ADVERTISEMENT

Actualul sezon ar putea fi ultimul pentru Zinedine Zidane pe banca celor de la Real Madrid. După ratarea calificării în finala Ligii Campionilor, francezul se gândește serios să accepte o nouă provocare, mai ales că zvonurile care circulă în spațiul public dau ca sigură instalarea sa la Juventus, în locul lui Pirlo.

Chestionat pe marginea subiectului, Zidane a lăsat de înțeles că nu se va opune deciziei clubului care „i-a dat totul”, chiar dacă va fi nevoit să părăsească banca tehnică. Discursul său nu face, însă, altceva decât să alimenteze și mai mult speculațiile din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Cu doar patru etape înainte de finalul stagiunii, „galacticii” au 74 de puncte și se află pe locul al doilea, la egalitate cu Barcelona și la două lungimi în spatele liderului Atletico. Prin urmare, pentru a mai spera la trofeu, sunt nevoiți să obțină rezultate mai bune decât contracandidatele.

Zinedine Zidane nu exclude plecarea de la Real Madrid

O să fac misiunea foarte ușoară pentru club, pentru că mi-a dat totul. Dar problema mea acum este Sevilla, nimic mai mult. Mă concentrez strict pe Sevilla și pe ce a mai rămas de jucat din campionat”, a declarat Zidane în conferința de presă premergătoare meciului cu Sevilla de duminică, 9 mai, când nu va putea conta pe Sergio Ramos.

ADVERTISEMENT

Deși a evoluat în partida de pe „Stamford Bridge”, căpitanul acuză noi dureri și nu va putea fi folosit contra andaluzilor. „S-a accidentat, din păcate. Nu am riscat la Londra cu el, nu de asta suferă acum.

Are nevoie de odihnă acum și sperăm că va fi alături de noi până se termină sezonul. Mâine, cu Sevilla, nu îl vom avea disponibil”, a explicat tehnicianul madrilenilor.

ADVERTISEMENT

S-a recunoscut învins după ratarea calificării în finala Ligii Campionilor

În altă ordine de idei, chiar dacă acest sezon european s-a încheiat dramatic pentru echipa sa, cu o înfrângere categorică, scor 0-2 (1-3 la general), în semifinalele Ligii Campionilor, Zinedine Zidane a avut puterea să recunoască superioritatea celor de la Chelsea.

Putem spune că au meritat victoria. Am încercat şi noi până la final să o obţinem, dar la final Chelsea a meritat să se califice. Eram într-o semifinală, iar jucătorii au fost pregătiţi. Dacă au jucat înseamnă că erau pregătiţi.

ADVERTISEMENT

Pot să fiu mândru de ei, am încercat să ajungem până aici, la un pas de finala Ligii. Chelsea a făcut un meci mare şi trebuie să-i felicităm.

Trebuia să fim mai contondenţi în faţă. Nu am avut prea multe ocazii de gol, iar ei au avut prea multe. Chiar şi aşa, când ai ocazia să dai gol, trebuie să o faci. Dar, vă repet, sunt mândru de jucătorii mei”, a declarat antrenorul francez imediat după meciul de pe „Stamford Bridge”.

ADVERTISEMENT