Sport

Zinedine Zidane pleacă de la Real Madrid. Antonio Conte negociază cu Florentino Perez

Inevitabilul s-a produs. Zinedine Zidane nu va mai continua la Real Madrid în viitorul sezon. Florentino Perez se află deja în căutarea unui nou antrenor.
28.05.2021 | 18:22
Zinedine Zidane pleaca de la Real Madrid Antonio Conte negociaza cu Florentino Perez
ADVERTISEMENT
28-05-2021
15:22

Conte, urmașul lui Zidane

După ce Zinedine Zidane și-a anunțat plecarea de la Real Madrid, președintele Florentino Perez a început căutările pentru un nou antrenor.

Refuzat de Massimiliano Allegri, care a preferat să revină la Juventus, boss-ul ”galacticilor” l-a contactat pe Antonio Conte, care s-a despărțit de noua campioană din Serie A, Inter Milano.

Jurnalistul Nicolo Schira, specializat pe transferuri, a precizat că Perez și Conte negociază de aproximativ 36 de ore, tehnicianul având pe masă un contract pe doi ani.

27-05-2021
10:39

Allegri, deturnat din drumul spre Real Madrid. Juventus l-a convins să revină

Deși se afla în pole-position pentru înlocuirea lui Zinedine Zidane la Real Madrid, Massimiliano Allegri a decis să semneze cu Juventus, echipă pe care a mai pregătit-o între 2014 și 2019. Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, anunțul va fi făcut în decurs de câteva ore, imediat după îndepărtarea lui Andrea Pirlo.

În aceste condiții, pe lista vicecampioanei Spaniei au rămas Antonio Conte, care tocmai și-a încheiat socotelile cu Inter Milano, actualul selecționer al Germaniei, Joachim Low, dar și legenda Raul Gonzalez.

Real Madrid anunță oficial că Zinedine Zidane a decis să-și încheie stagiunea ca antrenor al clubului nostru.

E timpul să-i respectăm decizia și să-i arătăm aprecierea pentru profesionalismul său, dedicarea și pasiunea de care a dat dovadă în acești ani, și pentru tot ceea ce reprezintă pentru Real Madrid”, se arată în comunicatul transmis cu puțin timp în urmă.

Ratarea ambelor obiective ale sezonului recent încheiat – titlul în La Liga și trofeul Champions League – l-a determinat pe Zinedine Zidane să pună capăt celui de-al doilea mandat al său la Real Madrid.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, tehnicianul francez le-ar fi comunicat deja decizia atât jucătorilor, cât și președintelui Florentino Perez. Cât despre succesorul său, în pole-position se află Massimiliano Allegri, liber de contract încă din 2019, când s-a despărțit de Juventus.

ADVERTISEMENT

În cazul unui refuz, pe listă rămân Antonio Conte, care tocmai și-a încheiat socotelile cu Inter Milano, actualul selecționer al Germaniei, Joachim Low, dar și legenda clubului, Raul Gonzalez. Acesta din urmă pregătește formația secundă a madrilenilor.

Zinedine Zidane a luat decizia finală. Pleacă de la Real Madrid

Există momente în care trebuie să fii într-un loc și momente în care trebuie să pleci, pentru binele tuturor. O să fac misiunea foarte ușoară pentru club, pentru că mi-a dat totul”, spunea recent Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Trei Ligi ale Campionilor, două campionate, două Supercupe ale Spaniei, două Supercupe ale Europei și două Campionate Mondiale ale Cluburilor sunt trofeele cucerite de tehnicianul francez pe banca echipei din capitala Spaniei.

Chiar dacă este doar o chestiune de timp până când va pune punct celui de-al doilea mandat, „galacticii” încearcă să-l întoarcă din drum. „Nu-l văd plecând. Nu cred va pleca, veţi vedea. Dar dacă va pleca, asta e. Dar nu văd Realul fără Zidane.

ADVERTISEMENT

Când lucrurile merg bine, îmi spune, când nu, avem un dialog, de asemenea. De aceea îl respect atât de mult, mereu a fost direct cu mine. Asta mi-a dat multă încredere în teren”, a reacționat Karim Benzema.

Mbappe, Haaland și Allegri, printre țintele „galacticilor”

În altă ordine de idei, Florentino Perez vede în Massimiliano Allegri înlocuitorul perfect pentru „Zizou” și încearcă să-l convingă întărind atacul cu staruri precum Erling Haaland și Kylian Mbappe. Dacă transferul norvegianului rămâne sub semnul întrebării, având în vedere prețul fixat de Borussia Dortmund, la pachet cu un salariu astronomic, francezul este tentat să evolueze pe Santiago Bernabeu în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

A demonstrat multă personalitate. Are doar 22 de ani şi este un idol în Franţa. PSG pune presiune pe el să semneze prelungirea contractului. Din câte am aflat eu, PSG îi oferă salariul pe care îl vrea, şi a făcut-o de fiecare dată.

Dar, răspunsul său a fost mereu acelaşi: nu! Prezentul lui Mbappe este la PSG, dar viitorul său imediat este la Real Madrid.

Fotbalul nu este doar despre bani, ci şi despre vise împlinite. Iar visul lui Mbappe este să joace la Real Madrid!”, susține jurnalistul spaniol Josep Pederol.

ADVERTISEMENT