Sport

PSG avansează negocierile cu Zinedine Zidane! De când ar putea veni pe Parc des Princes

Eșecul suferit de PSG miercuri seară, în grupele Ligii Campionilor, 1-2 pe terenul celor de la Manchester City, a alimentat nemulțumirile investitorilor arabi, cu privire la antrenorul Pochettino.
25.11.2021 | 13:45
PSG avanseaza negocierile cu Zinedine Zidane De cand ar putea veni pe Parc des Princes
Zinedine Zidane se pregătește să preia PSG
ADVERTISEMENT

Mauricio Pochettino, antrenorul de la PSG, este foarte aproape de a fi demis, unele critici din presa franceză afirmând că acesta este deja cu gândul la următoarea sa destinație, Manchester United.

În acest context, șefii d ela PSG trebuie să se reorienteze urgent către un antrenor valoros și cu personalitate, capabil să țină în mână un vestiar dominat de vedete precum Messi, Neymar sau Mbappe.

ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane spre PSG

Prima țintă pentru investitorii din Qatar, care au băgat peste un miliard de euro până acum la PSG, este fosta mare glorie a fotbalului francez, Zinedine Zidane.

Actualul antrenor de la Real Madrid ar fi tentat să accepte o nouă provocare în cariera sa profesională.

ADVERTISEMENT

Ziarul francez Le Parisien a confirmat că tratativele dintre conducerea PSG și Zinedine Zidane sunt avansate, așa că ex-campionul mondial și european cu naționala Franței ar putea deveni al șaptelea antrenor al echipei, de când aceasta este susținută financiar de petrodolarii din Qatar.

Royal Monceau, unul din cele mai luxoase hoteluri din Paris, a fost gazda unei întâlniri la care, din partea PSG au participat Leonardo și Laurent Blanc, director la PSG și fost coechipier al lui Zidane.

ADVERTISEMENT

Despre Mauricio Pochettino se afirmă, conform cotidianului spaniol AS, că nu se mai poate conta pe el, în condițiile incertitudinilor lansate după negocierile lui cu Manchester United.

Ce l-ar putea încurca pe Zidane să devină antrenor la PSG

Sunt și câteva obstacole ce ar putea încurca tranzacția dintre PSG și Zinedine Zidane.

Este posibil ca francezului să îi fie propus un nou contract la Real Madrid, iar acesta a declarat că își dorește, la un moment dat, să fie antrenorul naționalei Franței. Cum sunt semnale din ce în ce mai clare că Didier Deschamps nu va continua pe banca Cocoșilor Galici, după CM 2022, acel post va rămâne vacant.

ADVERTISEMENT

Marele dezavantaj al sosirii lui Zidane la PSG continuă să fie dragostea antrenorului pentru Marsilia. Deși nu a jucat niciodată la Olympique de Marseille, legenda franceză a reiterat constant că este un fan al clubului și că o parte din familia lui încă locuiește în oraș.

Acest lucru s-ar putea să nu fie pe placul suporterilor parizieni, iar investitorii ar putea ține cont de acest aspect sensibil.

ADVERTISEMENT
Tags: