Fotbal international

Zinedine Zidane, salariu uriaș la Real Madrid! Francezul va încasa mult peste ce a avut în primul mandat

13.03.2019 | 17:13
Zinedine Zidane salariu urias la Real Madrid Francezul va incasa mult peste ce a avut in primul mandat

Tehnicianul Zinedine Zidane va avea un salariu uriaș la Real Madrid în comparație cu ce a câștigat în primul său mandat pe banca tehnică a ”galacticilor”. Francezul a revenit pe Santiago Bernabeu la începutul acestei săptămâni, președintele Florentino Perez reușind să-l convingă să se întoarcă după ce câștigătoarea ultimelor trei ediții ale Champions League a ratat orice șansa de acâștiga un trofeu în acest sezon.

Zinedine Zidane, salariu de 12 milioane de euro pe sezon la Real Madrid

Revenit pe banca tehnică a formației Real Madrid la nouă luni după ce a plecat, Zinedine Zidane a negociat foarte dur cu Florentino Perez și conform cotidianului spaniol El Confidencial a obținut un salariu de 12 milioane de euro net pe sezon. Pe lângă această sumă, francezul va mai avea o serie de bonusuri de performanță care îi pot mări substanțial veniturile.

Creșterea de salariu obținută de Zinedine Zidane față de primul mandat al său la Real Madrid este una substanțială. Francezul și-a început aventura pe banca tehnică a ”galacticilor” în 2016 cu un salariu net de trei milioane de euro, care i-a crescut în anul următor la 5,5 milioane de euro. În ultimul său an de contract, în 2018, ”Zizou” a primit din partea lui Florentino Perez un salariu de 7,5 milioane de euro.

Zinedine Zidane la conferința de presă în care a fost prezentat ca antrenor la Real Madrid
Zinedine Zidane la conferința de presă în care a fost prezentat ca antrenor la Real Madrid

Zidane, salariu mult sub ce câștigă Simeone la Atletico

Cu toate că salariul lui Zinedine Zidane în cea de-a doua debarcare la Real Madrid este unul uriaș, el nu se ridică totuși la nivelul altor tehnicieni de top. Prin comparație, portughezul Jose Mourinho avea un venit net de 17,2 milioane de euro la Manchester United, în timp ce argentinianul Diego Simeone câştigă 21 de milioane de euro pe sezon la Atletico Madrid după ce și-a prelungit înțelegerea.

Zinedine Zidane a fost numit luni în funcția de antrenor principal al echipei Real Madrid, după demiterea argentinianului Santiago Solari, și a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2022. Știu că e o zi specială pentru toți. Sunt foarte fericit pentru că mă întorc acasă. Vreau să începem să lucrăm și să readucem acest club acolo unde îi este locul. De mâine începem treaba”,  primele cuvinte ale francezuluia fost la prezentarea oficială.