Fotbal international

Zinedine Zidane, scos din sărite după remiza cu Osasuna: „Nu a fost meci de fotbal”

10.01.2021 | 12:39
Zinedine Zidane scos din sarite dupa remiza cu Osasuna Nu a fost meci de fotbal
ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane a fost extrem de nervos la finalul meciului dintre Osasuna și Real Madrid, scor 0-0. Cele două echipe au fost adversare în etapa a 18-a din LaLiga.

La conferința de presă de la finalul partidei, antrenorul francez și-a exprimat nemulțumirile legate de condițiile în care s-a disputat meciul. Suprafața de joc a stadionului „El Sadar” a fost afectată și ea de ninsorile care s-au abătut asupra Spaniei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, condițiile atmosferice vitrege din Peninsula Iberică au făcut ca zborul „galacticilor” la Pamplona să aibă o întârziere de patru ore.

Zinedine Zidane, nervos după Osasuna – Real Madrid 0-0: „Nu trebuia să se dispute”

În urma acestui rezultat, Real Madrid a ratat șansa de a trece pe primul loc în LaLiga. „Galacticii” sunt pe locul 2, cu 37 de puncte, unul mai puțin decât Atletico Madrid. Totuși, liderul a jucat doar 15 meciuri, spre deosebire cele 18 ale rivalei din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

„Am făcut ce am putut pe teren. Călătoria ne-a afectat. Nu a fost un meci de fotbal. Asta e senzația după ce s-a întâmplat. Nu știm când vom reveni la Madrid. Nu a fost un meci de fotbal! Nu trebuia să se dispute.

Nu a fost fotbal! Dar a trecut… Acum nu știm ce vom face, nu știm când ne vom întoarce. Eu mă plâng de meci, de fotbal. Nu erau condițiile necesare! Dar asta a fost…”, a declarat Zidane la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois: „Nu suntem marionetele Ligii”

Thibaut Courtois a ieșit și el la atac după egalul cu Osasuna. Portarul belgian al Realului și-a arătat indignarea și a avut cuvinte dure la adresa lui Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania: „Suntem oameni și acesta n-a fost un spectacol. Ne-au amenințat că dacă nu ne prezentăm o să pierdem trei puncte, așa că ne-am conformat. Dar nu e în regulă, mi se pare lamentabil. Nu suntem marionetele Ligii să jucăm mereu, în orice condiții, ce persecută fotbalul”, a declarat goalkeeperul lui Real Madrid.

„Los Blancos” au jucat modest la Pamplona, fără să reușească să înscrie, cele două goluri ale lui Karim Benzema fiind din anulate pe motiv de ofsaid.

ADVERTISEMENT

Condiții atmosferice extreme în Spania. „Iadul alb” s-a dezlănțuit asupra Madridului

Zinedine Zidane și fotbaliștii săi nu vor avea viață ușoară nici la Madrid. Capitala Spaniei a fost devastată de o puternică furtună de zăpadă. „Filomena” a dus la închiderea aeroportului din Madrid și blocarea transportului feroviar. Mai mulți oameni și-au petrecut noaptea în mașini, după ce au fost blocați, iar numeroși copaci s-au prăbușit din cauza vântului.

Conform presei ibericii, din cauza acestei furtuni violente există riscul ca unele case să rămână fără acoperiș, activitatea serviciilor de urgență fiind considerabil îngreunată. În afară de capitala Spaniei, alte nouă provincii se află sub cod roşu de ninsori: Albacete, Cuenca, Toledo, Guadalajara, Valencia, Castellón, Tarragona, Teruel şi Zaragoza.

 

ADVERTISEMENT