Fotbal international

Zinedine Zidane, șomer de lux. Cu ce își omoară timpul fostul antrenor de la Real Madrid

02.11.2018 | 13:37
Zinedine Zidane, șomer de lux. A știgat nouă trofee cu Real Madrid
ADVERTISEMENT

De cinci luni Zinedine Zidane este un șomer de lux. Pe 26 mai, când în mod normal ar fi trebuit să destupe sticlele de șampanie în vestiarul lui Real Madrid, la Kiev, după al treilea succes consecutiv în Champions League, Zizou anunța plecarea de pe banca galacticilor. O decizie total neașteptată, care. coroborată și cu anunțul similiar al lui Cristiano Ronaldo anulau orice petrecere și dădeau încă de pe atunci mulți fiori de neliniște fanilor lui Real, care simțeau că fără cele două embleme vor trece de la extaz la agonie foarte curând.

Zidane a anunțat în momentul în care a decis să încheie legăturile cu Real Madrid să adopte măsura luată înaintea lui de către alte nume mari din antrenorat, Pep Guardiola și Luis Enrique, care după experiențele Bayern Munchen și respectiv FC Barcelona au hotărât să ia pauză în așa numitul an sabatic, adică timp de un sezon să rămână în afara activității. Perioadă în care nu va face altceva decât să se relaxeze complet după stressul acumulat în anii de antrenorat și să se deconecteze alături de familie.

ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane și-a omorât timpul cu vacanțe alături de soția și băieții săi

Exact așa a procedat antrenorul francez, iar soția sa, Veronique, pe care a cunoscut-o încă de la vârsta de 17 ani și cu care s-a căsătorit în 1994, adică cinci ani mai târziu, avea să declare că este pentru prima dată în viața lor când au avut posibilitatea de a fi împreună atâta vreme. Mai puțin au putut fi alături și cei patru băieți ai familiei Zidane, toți fotbaliști, care din cauza programului de pregătire al echipelor lor au putut sta lângă tatăl lor, și nu toți deodată, doar câteva zile.

Fiul cel mare al lui Zinedine, Enzo Alan, e mijlocaș la echipa de ligă secundă Rayo Majadahonda și are 23 de ani, al doilea, Luca, 20 de ani, a rămas a patra variantă de portar la Real Madrid, Theo are 16 ani iar Elyaz doar 13, ambii făcând parte din Academia lui Real Madrid. Familie eminamente de fotbaliști, dar deocamdată doar Zinedine a ajuns un star.

ADVERTISEMENT

Zizou are patru fotbaliști care vor să îi calce pe urme

Așadar toți au călcat pe urmele tatălui, iar acesta visează să prindă ziua în care să fie antrenor la o echipă la care să ajungă titular și unul dintre băieții săi. Cât a stat pe bancă la Real Madrid, Zinedine l-a ajutat să debvuteze în Primera Division pe Luca, acesta apărând în trei jocuri în tot sezonul, dar nici un moment nu s-a pus problema ca el să fie luat în considerare ca o opțiune viabilă pe mai departe.

Dacă vacanțele petrecute în această vară în mai multe locuri exotice de către Zinedine Zidane și membrii familiei sale au fost minunate, acest lucru nu înseamnă că tehnicianul francez nu e cu gândul ân mare măsură și la viitorul său profesional. Nu își dorește să prelungească postura de șomer de lux și abia așteaptă să se apuce iar de de treabă. Fanii lui Real Madrid l-au cerut insistent înapoi, după startul dezastruos din acest sezon cu Julen Lopetegui pe bancă, dar ei știu foarte bine că Zidane nu a plecat ca prieten cu președintele Florentino Perez și că atâta timp cât acesta va continua să fie boss pe Santiago Bernabeu nu se pune problema întoarcerii sale.

ADVERTISEMENT

Era varianta de înlocuire ca selecționer al Franței după Mondialul din Rusia

În privința viitorului angajament Zidane nu ar trebui să își facă nici un fel de griji. Pe perioada turneului final de CM din Rusia s-a vehiculat serios perspectiva să preia locul de selecționer al Franței de la Didier Deschamps, dar cocoșii galici au câștigat al doilea titlu din istorie și nu se mai pune problema ca Deschamps să plece până la încheierea Euro 2020. Zidane ar fi fost încântat de acest rol, însă a avut fair-play pentru a recunoaște că fostul său coleg din echipa campioană mondială din 1998 merită cu prisosință să continue.

Zinedine Zidane și fiul său Enzo. Are 23 de ani și acum joacă în Segunda Division. E cel mai mare dintre cei patru băieți ai lui Zizou
Zinedine Zidane și fiul său Enzo. Are 23 de ani și acum joacă în Segunda Division

O altă variantă de selecționer, mult mai exotică, dar un adevărat tun financiar, ar fi dacă ar accepta oferta federației din Qatar, gazda viitorului turneu final de CM din 2022, un turneu atipic, pentru că ar urma să se desfășoare între noiembrie și decembrie, în locul tradiționalei competiții de vară. Pentru funcția de selcționer al țării gazdă a Mondialului din 2022 Zidane ar fi urmat să primească 25 de milioane de euro pentru fiecare an de contract! Asta l-ar fi transformat în cel mai bine plătit antrenor de fotbal din lume.

ADVERTISEMENT

Ofertă faraonică din Qatar

Însă Zizou nu prea dorește, oricât de tentantă ar fi oferta și ce avantaje financiare inemestimabile ar avea, să meargă până în 2022 în Qatar. Intenția sa este să continue pe banca unui club de top din Europa, unde să își îmbogățească salba de trofee făcută la Real Madrid, 9 la număr în doi ani. Și trebuie să cumpănească bine unde va merge. Cel mai probabil o va face din vară, adică exact după anul sabatic, dar nu este exclusă o revenire în forță, în următoarea perioadă, în funcție de ce se întâmplă la unele dintre grupările care sunt interesate de el.

Astfel, Manchester United este cel mai prezent club în informațiile presei în ultimele luni, Zidane fiind așteptat să preia misiunea unui Jose Mourinhocăzut în dizgrația tuturor: jucători, conducere, fani. Doar faptul că The Special One are un contract beton, care înseamnă o uriașă despăgubire din partea clubului dacă va fi dat afară înainte de finalul înțelegerii ține încă pe lusitan legat de Old Trafford, iar Zizou rămâne în joc de glezne, în așteptare.

E o soluție perfectă și pentru Juventus și PSG

Dacă va aștepta până în vară ar putea să îl antreneze din nou pe Cristiano Ronaldo, dar de această dată la Juventus. Massimiliano Allegri mai încearcă în acest sezon să își vadă visul cu ochii, câștigarea Champions League, iar vara viitoare și-ar dori să încerce o altă provocare, cel mai probabil în Premier League. Zidane, fost star la Torino, ar fi primit cu urale de fani și cu mare bucurie de Cristiano Ronaldo și, destul de posibil, inclusiv de fundașul brazilian Marcelo, care poate veni în iarnă la Juventus.

Zinedine Zidane șomer de lux. Până în această vară rar a putut Zizou să stea cu familia. Se adunau doar pentru evenimente oficiale ale clubului la Madrid
Zinedine Zidane șomer de lux. Până în această vară rar a putut Zizou să stea cu familia

Însă mai există o variantă pe care Zinedine Zidane ar îmbrățișa-o imediat, pentru că ar însemna să rămână în Franța, cu un salariu uriaș, iar la dispoziție să aibă o constelație de vedete, în frunte cu brazilianul Neymar. Dacă germanul Thomas Tuchel va rata intrarea cu PSG în primăvara Champions League atunci Zidane va avea șanse mari să preia echipa patronată de șeicii din Qatar încă în plin sezon.

ADVERTISEMENT