Premier League

Zinedine Zidane, variantă de înlocuire a lui Jose Mourinho la Manchester United!

01.08.2018 | 18:55
Zinedine Zidane varianta de inlocuire a lui Jose Mourinho la Manchester United

Zinedine Zidane este varianta de înlocuire a lui Jose Mourinho – susţine presa engleză, în special tabloidul The Sun. Zinedine Zidane este liber după ce s-a despărţit de Real Madrid în această vară, la o zi după câştigarea celui de-al treilea trofeu consecutiv în Champions League şi momentan a refuzat orice ofertă, anunţând că ar dori să îşi ia un an sabatic, după modelul Luis Enrique, la finalul contractului cu Barcelona.

Situaţia lui Jose Mourinho este una deosebită, dar parcă portughezul are o artă deosebită, în sens negativ, de a-şi complica singur viaţa. A intrat în conflict cu mai mulţi jucători din lot, unii dintre ei oameni de top, precum campionul mondial Paul Pogba, iar relaţiile sale cu fotbaliştii sunt din ce în ce mai proaste în ultima vreme.

Zinedine Zidane, variantă de înlocuire a lui Jose Mourinho la Manchester United! Portughezul a intrat în conflict cu toată lumea

Ultimul cu care The Special One a pornit un adevărat război este atacantul francez Anthony Martial, care s-a făcut vinovat de faptul că nu a mai revenit după învoirea primită pentru a a asista la naşterea celui de-al doilea său copil în timpul turneului din SUA, de la International Champions Cup. Faptul că raportul dintre Mourinho şi jucători se deteriorează pe zi ce trece este reacţia lui Paul Pogba la solicitarea venită din partea lusitanului ca jucătorii care au participat la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia şi acum se află în vacanţă să scurteze perioada de distracţie şi să se alăture de urgenţă lotului, pentru că pe 12 august începe noul sezon în Premier League.

Răspunsul lui Pogba a fost o postare cu el aruncându-se în piscină, undeva într-o staţiune din California, ca şi cum cererea antrenorului nici nu ar fi existat. La acestea se adaugă şi ascuţirea securii de război cu persoane din conducerea clubului, cum ar fi Ed Woodward, vinovat în opinia portughezului pentru faptul că nu a adus jucătorii solicitaţi în perioada de transferuri. Adevărul este că Mou a cerut anumiţi jucători, iar din tot ce a dorit doar brazilianul Fred este oficial jucătorul lui United, ceea ce, pentru temperamentalul coach portughez, înseamnă o catastrofă înaintea startului noului sezon, al treilea pentru el pe banca lui United şi în care îşi anunţase ferm intenţiile de a se bate cu rivalul Guardiola pentru titlu.

Şi casele de pariuri îl văd primul antrenor demis din Premier League în noul sezon

Presa engleză vede toate aceste turbulenţe din casa diavolilor roşii ca fiind izvorul unei iminente despărţiri dintre Mourinho şi Manchester United, pentru că este aproape imposibil să convieţuieşti în raport de ostilitate şi lucrurile să meargă bine. Sunt destui jucători din lotul lui United care ar vedea ca o izbăvire plecarea lui Mourinho şi tocmai de aceea oficialii clubului studiază acum orice variantă. Şi cea pe care o consideră a fi optimă se numeşte Zinedine Zidane, un tehnician cu pedigree de excepţie, dar şi de o factură total diferită de cea a lusitanului.

Zinedine Zidane, variantă de înlocuire a lui Jose Mourinho la Manchester United. Portughezul e dat de casele de pariuri drept primul care va fi demis în Premier League. Zidane declarase că vrea să aibă un an de pauză
Zinedine Zidane, variantă de înlocuire a lui Jose Mourinho la Manchester United. Portughezul e dat de casele de pariuri drept primul care va fi demis în Premier League.

Singurul semn de întrebare este dacă francezul va spune Yes, pentru că nu s-ar împlini deloc anul sabatic anunţat. Iar despre Mourinho şi casele de pariuri din Marea Britanie dau cota cea mai mică la prima demitere în contul acestuia. Evident, divorţul nu ar fi ceva imediat, dar până în iarnă majoritatea caselor de pariuri îl văd pe The Special One plecat de pe “Old Trafford”.