Fotbal intern

Astra, calificare fără emoţii! Edi Iordănescu rămâne neînvins!

Astra s-a calificat în turul trei al Ligii Europa după ce a eliminat Zira. În primul meci, giurgiuvenii s-au impus cu 3-1, iar manşa secundă, disputată la Baku, s-a încheiat la egalitate, scor...
21.07.2017 | 00:30
Astra calificare fara emotii Edi Iordanescu ramane neinvins

Astra s-a calificat în turul trei al Ligii Europa după ce a eliminat Zira. În primul meci, giurgiuvenii s-au impus cu 3-1, iar manşa secundă, disputată la Baku, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. În următoarea fază a competiţiei, Astra va da peste Oleksandria, din Ucraina.

VEZI MECIUL LIVE VIDEO AICI

59704dba7162c

Zira-Astra LIVE VIDEO Europa League. Le Tallec, titular

Edward Iordănescu se gândeşte să-l trimită pe teren din primul minut pe Le Tallec. “Nu sunt încă pregătit sută la sută, dar voi da tot ce voi putea pentru Astra. Avem o şansă bună să ne calificăm şi suntem obligaţi să marcăm cel puţin două goluri. Toată lumea a rămas surprinsă că am venit la Astra, dar vreau să joc în Europa. Îi mulţumesc lui Edi că a avut încredere în mine şi m-a convins să vin în România”, a spus Le Tallec.

Ziara-Astra LIVE VIDEO Europa League. Arbitraţi de un georgian

Întâlnirea dintre Zira şi Astra Giurgiu din manşa a doua a turului 3 preliminar al Europa League o să fie arbitrată de Georgi Vadaşkoria, din Georgia. În vârstă de 40 de ani, el a mai arbitrat meciurile Andora-România, scor 0-2, din preliminariile Campionatului European Under 19 care a avut loc pe 12 noiembrie 2008 şi Finlanda – România, scor 0-1, pe 20 octombrie 2013, în preliminariile Campionatului European Under 17. Georgi Vadaşkoria va fi ajutat de asistenţii Zaza Menteşaşvili şi Georgi Elikaşvili, iar Georgi Kikaceişvili va fi rezervă.

ECHIPELE PROBABILE

FC ZIRA
ANTRENOR: Aihan Abbasov
1. Nazirov ● 14. G. Matei, 3. Boum, 23. Krneta, 13. Şemonaiev ● 4. Mustafaiev, 8. Djurici ● 7. Aliyev, 6. Sadigov, 9. Manga ● 10. Belfort
REZERVE: 85. Bairamov, 5. Nagiev, 11. Ibekoyi, 28. Halilzade, 39. Guliev, 43. Gadze, 99. Gurbanov

ASTRA
ANTRENOR: Edward Iordănescu
23. P. Iliev ● 7. Belu, 6. Bejan, 21. Erico, 77. Al. Stan ● 30. Dandea ● 10. Al. Ioniţă, 24. Mrzljak, 4. Marquinhos, 17. Nicoară ● 9. Le Tallec
REZERVE: 33. Boşneag, 20. Vâlceanu, 25. Polczak, 71. Piţian, 92. Chipirliu, 95. Moise, 96. Balaure

…………………………….

Astra Giurgiu a plecat marţi dimineaţă spre Azerbaidjan cu gândul că păşeşte pe un drum european care şi-ar dori să fie cât mai lung, măcar la nivelul celui reuşit de Marius Şumudică. Totul pare a fi de partea trupei lui Edi Iordănescu: valoarea superioară, rezultatul din tur (3-1) şi chiar şi norocul de la tragerea la sorţi pentru al treilea tur preliminar, unde sorţii au decis Oleksandria, nu Milan sau Bilbao…

Cu toate acestea, giurgiuvenii nu debordau de optimism la plecare, deoarece niciodată nu ştii la ce să te aştepţi pe terenul unei echipe din fostul spaţiu sovietic. Chiar dacă este înfiinţată de doar câţiva ani, FK Zira are numeroşi susţinători la Baku, făcând o atmosferă incandescentă la fiecare meci. Apoi, gazonul nu este extraordinar, un impediment pentru tehnicii fotbalişti români.

Zira-Astra LIVE VIDEO Europa League. “Trebuie să fim concentraţi din primul minut”

Antrenorul Edi Iordănescu a îndemnat, aşadar, la precauţie. “Să nu ne considerăm deja calificaţi, va trebui să muncim pentru a trece mai departe. Acasă, azerii sunt mai determinaţi şi, deci, mai periculoşi. Noi suntem o echipă care se caută, iar dacă va fi să ajungem în grupele Europa League ar fi o performanţă exatrordinară, pentru ce suntem noi acum ca grup”, a declarat tehnicianul giurgiuvean.

Nici tânărul Alex Ioniţă, autorul unui gol în partida tur, nu a vorbit răspicat despre calificare, aşteptându-se la o replică dârză şi chiar dură a adversarilor. “Trebuie să avem grijă şi să fim concentraţi încă de la început, ca să nu avem surprize. Dacă se va întâmpla să luăm gol repede, atunci lucrurile s-ar putea complica. Aşadar, e bine să nu ne bucum încă, mai e un retur de jucat”, a aformat Ioniţă.

Partida FK Zira – Astra Giurgiu va avea loc joi, 20 iulie, de la ora 20:00, la Baku.