News

Ziua a patra de cercetări la casa lui Gheorghe Dincă. Rămășițe umane, găsite lângă o pădure. Reacția avocatului familiei Melencu – Update

05.08.2019 | 17:42
Ziua a patra de cercetari la casa lui Gheorghe Dinca Ramasite umane gasite langa o padure Reactia avocatului familiei Melencu  Update

Este a patra zi de cercetări la casa lui Gheorghe Dincă, suspect pentru două crime comise în decursul ultimelor patru luni. Anchetatorii vor să intre în curtea psihopatului cu un excavator cu care să sape acolo, cu scopul de a găsi probe că Luiza ar fi fost în casa acestuia. Ancheta a fost reluată de la zero la finalul săptămânii trecute. De asemenea, anchetatorii caută telefonul Luizei Melencu, într-un lan de floarea soarelui din apropierea casei lui Dincă. Anchetatorii au găsit azi niște oseminte carbonizate la marginea unei păduri din Caracal.

Update, ora 17.46: Avocatul familiei Melencu a făcut noi declarații despre osemintele găsite: “Nu este sigur ale cui sunt. El localizează fetele după anumite perioade din an. Eu cred că nu este Luiza. El nu știa să îi spună pe nume. A indicat o locație unde s-au găsit niște oseminte. Este o chestiune similară cu ce s-a văzut în primul caz. Gheorghe Dincă minte foarte mult, dar psihologii poliției au reușit să îl facă să spună adevărul (…) pare un mod de operare al unui criminal în serie. Se caută încontinuu probe și se va semna și puțurile betonate din curtea sa. Anticipez 3 luni de muncă (…) Dincă este foarte inteligent și foarte manipulator”.

Update, ora 16.48: Avocatul lui Gheorghe Dincă spune că nu se știe cu exactitate de unde provin acele oase și nu se poate spune în acest moment dacă sunt ale Luizei.

Update, ora 14.24: Căutările azi au scos la iveală unele rămășițe care par a fi de origine umană, lângă o pădure. Conform unor surse din anchetă, criminalul Gheorghe Dincă susține că acestea ar fi ale Luizei. Urmează să se facă o expertiză și să se stabilească dacă acesta spune adevărul.

O nouă zi de cercetări la casa lui Gheorghe Dincă: Anchetatorii intră în curte cu excavatorul

În primele trei zile de cercetări la fața locului, au fost preluate mai multe probe care au fost trimise de procurorii DIICOT la București pentru a fi expertizate. S-au găsit probe noi de sânge pe un calendar și pe o pereche de pantaloni, dar și noi fragmente osoase precum și butoiul în care criminalul ar fi ars-o pe Alexandra, așa cum a susținut în fața polițiștilor.

Cazul este departe de a fi rezolvat, căci există în continuare o serie de semne de întrebare, cel mai mare fiind: Unde este Luiza? De asemenea, mulți români nu au încredere în rezultatele testelor ADN care au confirmat, practic, decesul Alexandrei Măceșanu. Tocmai pentru că neîncrederea în autorități este una foarte mare, unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu, a cerut o contraexpertiză internațională.

ancheta la caracal, a treia zi de perchezitii
Polițiștii au cercetat casa și împrejurimile acesteia, ieri. Sursa foto: MEDIAFAX

A acționat singur sau nu?

Despre criminalul din Caracal se spune că nu ar fi acționat singur și că era un pion într-o rețea de trafic de persoane. Avocatul acestuia susține că nu se pune problema ca acesta să fi avut complici, iar autoritățile merge, deocamdată, din punct de vedere oficial, pe ideea că este un criminal după tiparul lupului singuratic.

Ieri, anchetatorii au verificat podul casei lui Gheorghe Dincă, de unde au luat noi probe. Procurorii nu au intrat încă în subsolul casei, acolo unde Dincă ar putea ascunde alte secrete.

 

Tags: