News

Ziua Aviației Române, sărbătorită de Sfântul Ilie! Mesajul lui Klaus Iohannis

20.07.2019 | 13:12
Ziua Aviatiei Romane sarbatorita de Sfantul Ilie Mesajul lui Klaus Iohannis

Sâmbătă, 20 iulie 2019  are o semnificație aparte pentru românii din întreaga viață. Pe lângă prăznuirea Sfântului Ilie, astăzi sărbătorim și Ziua Aviației Române, ocazie cu care președintele, Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj special.

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Aviației Române

Prin intermediul unui comunicat dat publicității de reprezentanții Administrației Prezidențiale, șeful statului își exprimă admirația față de cei care au ales să îmbrățișeze profesia de aviator, subliniind, totodată, contribuția uriașă pe care „temerarii zborului” o au în protejarea spațiului aerian al țării noastre.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene onorează curajul şi devotamentul temerarilor zborului. În această zi, aflată sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, transmitem recunoştinţa şi admiraţia noastră tuturor celor care au îmbrăţişat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Româneşti. Această structură performantă a sistemului naţional de securitate îndeplineşte misiuni complexe pentru protejarea suveranităţii spaţiului aerian al României, asigurarea transporturilor aeriene şi cooperarea cu statele aliate în cadrul misiunilor de menţinere a păcii, precum şi participarea la înlăturarea urmărilor calamităţilor naturale sau în cazul unor situaţii de urgenţă”, a  transmis Klaus Iohannis.

20 iulie este Ziua Aviației Române. Sursa foto: Radio România Actualități
20 iulie este Ziua Aviației Române. Sursa foto: Radio România Actualități

Iohannis susține modernizarea Forțelor Aeriene Române

În plus, președintele salută procesul de modernizare a Forțelor Aeriene Române, precizând că acesta trebuie să continue, pentru consolidarea sectorului de apărare a țării noastre, în conformitate cu prevederile și deciziile NATO.

În acest context, salut lansarea misiunilor de Poliţie aeriană cu avioane F-16, sub comandă naţională, ca rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare, la începutul mandatului meu de preşedinte, privind creşterea finanţării cheltuielilor de apărare până la 2% din PIB. Toţi cei implicaţi în industria aviaţiei civile – de transport, utilitară şi sportivă – contribuie la dezvoltarea ţării noastre şi merită recunoştinţa noastră, la fel ca toţi aviatorii militari şi civili care salvează vieţi omeneşti ori desfăşoară activităţi de cercetare, promovând, astfel, ştiinţa aeronautică românească. 

Sunt convins că veţi continua, cu acelaşi profesionalism, să contribuiţi la îndeplinirea de către România a obiectivelor sale fundamentale de politică externă, pe linia apartenenţei la NATO şi UE şi a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii. Vă doresc sănătate, succes şi ‘Cer senin’! La mulţi ani”, se arată în mesajul transmis de Klaus Iohannis.